zondag 31 oktober 2010

Weekoverzicht

Aangezien mijn nieuws van vandaag vooral zal bestaan uit wat ik allemaal heb geleerd over wereldwijde lucht- en zeestromen, wilde ik een soort van weekoverzicht maken. Want 'ik' besta alweer 6 weken.. Geloof ik... Zie je, ik begin het al te vergeten, het zal niet lang meer duren tot ik niet meer elke zondag zeg dat ik zoveel weken besta. Hoe dan ook, hier een weekoverzicht. Nu ik mijn weekoverzicht zo bekijk, ziet het er best wel... Ik weet niet, een soort van 'check mijn supercoole citaten van deze week!'-achtig uit. Hoe dan ook, dit is niet op die manier bedoeld, meer als een soort van... weekoverzicht...

Maandag 25 oktober: Opstaan, aankleden & naar school maar weer



"Ik probeer om mijn nieuwe muts en handschoenen van de tafel mee te grissen, maar wat ik in mijn hand heb blijkt een t-shirt te zijn, dus laat ik het snel los en loop ik naar beneden."
Op de eerste ochtend na de herfstvakantie ben ik ook niet al te helder meer

Dinsdag 26 oktober: Wat ik vandaag (niet) gedaan heb


"Ach, dat zal wel de macht van het Internet zijn. Dezelfde macht die mij nu van m'n werk afhoudt. Help."
Waarom is het toch zo moeilijk om je te concentreren op je huiswerk?

Woensdag 27 oktober: Helemaal niks

Er gebeurde die dag dus helemaal niks.

Donderdag 28 oktober: Acteren en fitnessen


"En we gaan heel sterk worden. Ahum. En heel sportief. Ahum ahum. Eerst maar eens bij de Spartaan zien te komen. "
Sportief en ik gaan niet echt goed samen.

Vrijdag 29 oktober: Mijn etui

Zaterdag 30 oktober: Het 'hippe' leven van een meisje in de proefwerkweek


Tot zover mijn weekoverzicht. Dit zijn dus géén dingen die ik helemaal geweldig vind ofzo, meer wat dingen die ik wel grappig vond om nog even naar boven te halen, maar dat heb ik bovenaan ook al uitgelegd, dus hopelijk is dat nu wel duidelijk :P

zaterdag 30 oktober 2010

Het 'hippe' leven van een meisje in de proefwerkweek.

En, wat gaat mijn week nou helemaal goed maken? Waar houd ik me momenteel mee bezig? Hiermee dus.

Allereerst: mijn lovely nieuwe armband, vandaag gekocht bij de Six. Hij heeft een mooie kleur (+), parels (++) en een strikje (+++). En hij staat mooi bij mijn sjaal.

Ik draag niet vaak sieraden, maar deze moest ik gewoon hebben.

Daar heb je 'm weer; Vitaminwater. Focus (links) en Balans (rechts) kan ik nu, in de proefwerkweek wel gebruiken.

Een spiegelfoto. Ik weet niet waarom, maar ik vind spiegelfoto's echt heel leuk om te maken.

Een raam met twee houten leeuwdraakjes (?) ervoor.

Mijn aardrijkskundeboek & een bakje chips, ook al dankzij die fijne 'pww'.

vrijdag 29 oktober 2010

Mijn etui

Na mijn artikeltje over mijn aparte pennen van de V&D, dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om de hele inhoud van m'n etui te tonen. Dus hier komen de foto's!

De etui..

Met een schattige cupcake-sleutelhanger

Alles komt eruit..

De complete collectie

Mijn pennen, met drie aparte pennen, en de rest komt van de Hema.

En mijn gummen. Ja, het zijn echt gummen!
(ook nog een tippexpen en sleutelhanger op de achtergrond trouwens)

De potloden
     
    
Een paar beautydingetjes

Ik vind dit spiegeltje zo lief!


Spiegelfoto!

Deze post is trouwens een beetje laat, ik begon er om een uur of half zeven mee, toen ging internet een beetje dood, toen moest ik eten, en toen moest ik nog even wat andere dingetjes doen, dus vandaar.. Fitness was trouwens erg leuk, niet eens zo heel erg zwaar, en ik heb me eigenlijk nog nooit zo actief gevoeld tijdens gym (ik bedoel, met een beetje in het veld staan met je gehandschoende hand in de lucht bij softbal is nou niet erg effectief..)

donderdag 28 oktober 2010

Acteren en fitnessen

Nadat ik gisteren dankzij een combinatie van veel huiswerk en laat thuiskomen niets van me heb laten horen, zal ik vandaag weer wat schrijven. Niet dat ik zoveel te vertellen heb, maar toch, er zal wel íets gebeurd zijn. Oja, ik doe mee aan een Frans theaterproject bij mij op school. Nadat ik vorig jaar ben gaan kijken naar de voorstelling van een vriendin van me, heb ik dit jaar besloten om zelf ook mee te doen. De eerste bijeenkomst is over twee weken, ik ben benieuwd!
Verder heb ik voor het eerst in mijn leven een soort van zin in gym. Dat komt omdat ik, nu ik in de vierde zit, mag kiezen wat voor soort gym ik wil gaan doen. Drie vrienden en ik kozen voor fitness, en daarom hebben we nu zin in gym. Stel je voor, terwijl iedereen het koud staat te hebben bij voetbal (bij deze mijn oprechte medelijden voor die mensen) staan wij gezellig te kletsen op een rijtje loopbanden... Óf we moeten 100 minuten lang hardcore pushups doen, terwijl al die mensen op dat voetbalveld gezellig kletsend achter een bal aan lopen. Dat kan natuurlijk óók nog. Hoe dan ook, ik heb op Google Maps al de route naar fitnesscentrum 'de Spartaan' uitgezocht, en we gaan morgen gewoon een leuke les hebben. En we gaan heel sterk worden. Ahum. En heel sportief. Ahum ahum. Eerst maar eens bij de Spartaan zien te komen.

dinsdag 26 oktober 2010

Wat ik vandaag (niet) gedaan heb

Ik ben vandaag maar liefst twee uur eerder uit dan ik had moeten zijn, maar in die twee uur heb ik tot nu toe:
-Achter MSN gezeten
-Cappuccino voor mezelf gemaakt met behulp van de melkklopper
-Gekeken wat voor huiswerk ik moest doen, en gezien dat het best veel is
-Me daar niets van aangetrokken en weer verder ge-internet
Hmm, zometeen ga ik maar eens beginnen. We moeten voor Nederlands vragen over een Middeleeuws verhaal gaan maken, en dat zijn er dus nog best wel veel. Verder valt het huiswerk gelukkig nog mee, maar dit is al demotiverend genoeg. Ik denk dat ik ook de kachel maar eens aan moet zetten, aangezien ik het eigenlijk nogal koud heb. En oja, ik moet ook nog bedenken wat ik verder in dit stukje wil gaan zetten. Wat dachten jullie van het bericht dat ik (waarom noem ik het eigenlijk 'ik'? 'Ik' besta toch zeker al 15,5 jaar?) nu alweer 5 weken besta? Jep, je dacht zeker dat ik het was vergeten toen er deze zondag niks over verscheen. Maar helaas, ik blijf het maar onthouden. Je kunt ondertussen trouwens wel merken dat 'ik' al weer zo lang besta; ik krijg steeds meer bezoekers. Dat is aan de ene kant logisch, maar aan de andere kant vraag ik me ook af waar die bezoekers dan allemaal vandaan komen. Ik heb toch zeker al vanaf het begin links staan op de plaatsen waar ze nu nog steeds staan? Ach, dat zal wel de macht van het Internet zijn. Dezelfde macht die mij nu van m'n werk afhoudt. Help.

maandag 25 oktober 2010

Opstaan, aankleden & naar school maar weer..

Vandaag is het de eerste dag na de herfstvakantie. Toen ik eenmaal uit bed was gekomen, moest ik maar eens wat kleren bij elkaar gaan sprokkelen. We waren bijna een week weggeweest, dus er waren niet al te veel schone kleren. Gelukkig had ik in Den Bosch een nieuw vestje gekocht, dus dat was weer een zorg minder. Het punt was alleen dat ik het labeltje er af moest knippen. Eerst haalde ik een klein schaartje uit mijn manicuresetje, maar dat kwam niet door het touwtje heen. Toen rende ik naar de badkamer om daar de grote schaar te pakken; daarmee lukte het wel. Helaas stond ik toen nog steeds half in mijn pyjama, en het was alweer kwart over acht geweest, en ik moet om half negen beneden zijn als ik niet te laat wil komen. Opschieten dan maar; snel spring ik in mijn spijkerbroek en trek in het vestje over m'n hoofd. Daarna begin ik me als een gek op te maken; om drie voor half negen roept mijn moeder naar boven. Dat ik nu moet komen. Ik probeer om mijn nieuwe muts en handschoenen van de tafel mee te grissen, maar wat ik in mijn hand heb blijkt een t-shirt te zijn, dus laat ik het snel los en loop ik naar beneden, waar ik snel ontbijt en snel mijn tas inpak. Dus had ik nog even tijd om naar boven te gaan zodat ik mijn handschoenen, muts én mijn 2 nieuwe pennen kan pakken.
Eenmaal op school gaat het ook meteen lekker; vreemd genoeg heb ik al de hele tijd het idee dat ik in een andere gang zit dan waar ik hoor te zitten. Even vraag ik me af waar iedereen toch blijft, en dan bedenk ik me dat ik hier helemaal niet moet zijn. Gelukkig is die 'foute' gang populair voor het ophangen van jassen.
Het uur daarna heb ik geschiedenis; terwijl ik met mijn lipstick-pen het huiswerk in m'n agenda schrijf, kijkt mijn buurvrouw toe. 'Dit ziet er érg droog uit, hè?' vraag ik haar. 'Ja, inderdaad.' zegt ze terug. Mooizo, denk ik, en ik schrijf lekker door.

donderdag 21 oktober 2010

Stella in Den Bosch

Vandaag ben ik met mijn moeder naar den Bosch gegaan .Het is maar 10 minuten met de trein vanuit Zaltbommel, dus dat leek ons wel een leuk uitje.

Hier sta ik voor het Noord-Brabants museum, met inderdaad mijn nieuwe muts en handschoenen van de Hema aan, die perfect matchen bij m'n schoenen.

Verder heb ik bij de Bijenkorf nog een nieuw vestje gekocht, van DEPT. Het is heel schattig, nude met zwarte ruches langs de kraag en een strikje erop.

Nooit geweten dat DEPT iets met strikjes had, en ik ben blij dat ik daar nu achter ben; mijn blog heet niets voor niets 'Bows and Stars', ik ben gek op strikjes :)

woensdag 20 oktober 2010

Geshopt in Zaltbommel

Vandaag mijn eerste dag in Zaltbommel, een klein dorpje in Gelderland. Vanaf hier zal ik nu een paar dagen updaten, maar dat maakt niet uit; vandaag heb ik meteen al wat leuke dingetjes gekocht!

Om te beginnen twee dingetjes van MNY, een nieuw make-upmerk. MNY is een soort jonge, goedkopere  versie van Maybelline, met vooral veel kleurtjes erin. Dat sprak mij wel aan, maar helaas hadden ze het in onze Etos in Leiden niet, omdat die nogal klein is. De Etos hier is gelukkig wat groter, dus kon ik wat kopen.
Ik ging voor een lichtblauwe/lila kleur oogschaduw met een beetje shimmer, en een roze lippenbalsem met wat glittertjes.

De oogschaduw geeft veel kleur af, en voor die prijs (€ 2,50) is dat natuurlijk heel fijn.Dit is kleur 629, volgens mij komt hij uit de limited edition lijn.

De foto's van de lippenbalsem zijn helaas niet echt gelukt, maar er komt een soort van heel lichtroze glansje af, en verder is het gewoon een prima lipbalm. Hij ruikt ook echt heel lekker naar caramel :)  

En tot slot een paar donkerblauwe handschoenen en bijpassende muts van de Hema. Ik had nog geen dunne wollen handschoenen, en ook een nogal koud hoofd, dus dit komt goed van pas. Ze passen trouwens ook perfect bij mijn donkerblauwe schoenen, haha.

maandag 18 oktober 2010

Schrijven met een ijsje

Je zit in de klas. Het meisje naast je doet haar etui open, en haalt er een miniatuur-softijsje uit. Vervolgens gaat ze ermee schrijven. Even later haalt ze het ijsje van het hoorntje af, en komt er een sterke vanillegeur uit het hoorntje. Dan blijkt er een klein kwastje aan het ijsje te zitten, en in het hoorntje vanillelipgloss.

En, wat zou jij op zo'n moment denken? Ik vond het in elk geval supercool, en kocht vandaag bij de V&D zo'n ijsje met een pen én met lipgloss erin.

                            Het lijkt wel een plastic ijsje uit de speelgoedsupermarkt van je kleine nichtje.

Hoe verzinnen ze het?


Ik kocht ook nog een plastic lipstick. En ook die is eigenlijk, je raadt het al, een pen.

Gewone rode lipstick.. niets aan de hand..

Nog steeds lijkt alles normaal

Het zijn pennen!


 Ik ben echt dol op dit soort 'het is niet wat het lijkt' dingen, ik heb ook al een pen in de vorm van een potlood in m'n etui zitten.. De lipgloss ruikt trouwens echt heel lekker :) Verder vandaag weer een milkshake gehaald, met Oreosmaak dit keer. Was weer heerlijk, al was het eigenlijk veels te koud voor een milkshake en bevroor mijn hand bijna omdat ik hem zo lang moest vasthouden, maar het was het waard.                     

zondag 17 oktober 2010

Een maand!

En ja hoor, ik ben alweer vier weken online! Jullie vragen je nu vast af hoe lang ik nog elke zondag ga zeggen dat deze blog zoveel weken bestaat. Hoe dan ook: Jeeeeeeeee!!! Een maand Bows&Stars!! Er was gisteren geen post, omdat ik sinds gisteren bij een vriendin in Amstelveen zit, en dus niet echt een uitgebreid artikel kon gaan maken. Maar ergens vanmiddag kom ik terug, en misschien komt er dan nog een wat uitgebreider artikel, misschien ook niet, maar dat komt dan morgen wel :)

(Trouwens, weten jullie hoe je je unieke bezoekers kunt zien op Blogspot? )

vrijdag 15 oktober 2010

donderdag 14 oktober 2010

Award!

Vandaag ben ik weer wat wijzer geworden; er bestaat zoiets als een 'Versatile Blogger Award'. Dit is kennelijk een award voor bloggers (goh..), die je aan elkaar moet doorgeven. Toen ik daarnet keek op de blog van Elle, zag ik een stukje over deze award staan. 'Eens kijken wat dat precies inhoud..' dacht ik, en ik scrollde naar de lijst met genomineerde blogs, en wat zag ik? Ik stond erbij. Ik sta erbij! Ik heb nu al zo'n vijf keer gecheckt of ik het écht ben, en ja hoor, ik ben het echt. Dus bij deze: heel erg bedankt!
Volgens de spelregels moet ik nu 7 feiten over mezelf noemen, en andere blogs nomineren, dus hier komen ze!

Feiten:
1. De Hema is mijn lievelingswinkel; ze hebben er alles met schattige printjes én het is er goedkoop.
2. Ik heb geen moeite met een rommelige kamer, maar ik kan er niet tegen als er teveel op de grond ligt.
3. Ik heb geen broers en zussen, maar daar ben ik meestal best blij mee.
4. Ik ben nogal verslaafd aan Mini-crackers van LU, en dan vooral die met oregano en olijfolie.
5. Andere obsessies zijn lippenbalsem, konijnen en Oreo's. En flauwe humor.
6. Ik koop bijna al mijn kleren bij de H&M, maar ik wil er toch altijd net iets anders uitzien.
7. Ik loop over van de onzinnige feitjes, maar het was nog best moeilijk om er zeven te verzinnen.

Tja.. Nu moet ik andere blogs gaan nomineren. Het enige punt is dat ik niet zo veel blogs ken, en de blogs die ik ken, heb ik nog maar een paar keer bekeken, dus daar kan ik vrij weinig over zeggen (behalve dan dat ze leuk zijn, maar ja..). Misschien moet ik dan toch maar eens wat vaker een bezoekje aan ze gaan brengen, dan heb ik bij mijn volgende award hopelijk wél een lijstje met blogs dat ik jullie kan geven!

woensdag 13 oktober 2010

Bijna vakantie!

Als er één ding is dat ik gewoon niet leuk vind aan de herfst/winter is het wel in het donker opstaan en vervolgens in het donker naar school fietsen. Gelukkig is bij mij op het moment alleen het eerste van toepassing, maar het tweede zal niet lang op zich laten wachten, ben ik zo bang. Bij een vriendin van mij is het helemaal erg; die woont zo ver van onze school dat ze in het donker moet opstaan, in het donker weggaat, én in het donker terugkomt, dus ik mag eigenlijk niet klagen. Gelukkig zijn we hier weer bijna voor een tijdje van af; over twee dagen is het herfstvakantie! Dan zit ik wel is waar voor het grootste deel van de tijd bij familie in Gelderland, maar daar is een computer, en natuurlijk neem ik mijn camera mee, dus ik zal wel doorschrijven. Helaas moet ik nog 2 dagen zien door te komen, en mensen in andere delen van het land nog wel wat meer, dus hier wat leuke plaatjes om dat wat makkelijker te maken.

Een roos, nagetekend van m'n agenda
                                                                    
                                  
Cute toast

Op een volgekrabbelde bladzijde in mijn Fransschrift


maandag 11 oktober 2010

In een tussenuur met vrienden en fruitsap..

Soms, als je een tussenuur hebt en je je écht heel erg verveelt, dan ga je over dingen nadenken. Zo had ik vandaag een flesje Vitamin Water van Sourcy bij me, en wel in de smaak 'sinaasappel-calamansi'. Terwijl ik het flesje opendraaide, kreeg ik al snel de vraag wat een calamansi is. Tja, dat wist ik zelf eigenlijk ook niet. Zou -ie rond zijn? Ovaal? En hoe zou het smaken? Waar zou het groeien? Helaas hadden we geen computer bij de hand, dus moesten we ernaar blijven raden. Toen we daar genoeg van hadden gingen we maar kijken of er nóg iets grappigs op stond, en al snel zagen we dat dit fruitige flesje ook nog eens milieubewust is; er stond namelijk de kreet 'Natuur=HOT, Vervuiling =NOT, Gooi mij in de vuilnisbak!' op het etiket, en dat zorgde bij mij meteen weer voor tekeninspiratie, dus maakte ik een Vitamin Water-cheerleader:


En dan de calamansi. Zodra ik thuis was heb ik de computer aangezet en het opgezocht, en kennelijk is het een soort van citrusvrucht die volgens Wikipedia 'sappig en zuur' is, en vooral voorkomt in subtropische gebieden. Aha. Hoe dan ook, hij smaakt uitstekend samen met sinaasappel en water.


Vitamines, water, sinaasappel.. (van Sourcy site)

Bestand:Calamansi products.jpg
...en calamansi! (plaatje van Nederlandse wikipedia)


zondag 10 oktober 2010

Mijn ervaringen als blogger

Het is half vijf, misschien een goed moment om eens een nieuwe update te gaan maken. Maar waar moet ik vandaag nou weer over vertellen? Hmm, ik kan iets schrijven over m'n nieuwe schoenen.. Maar gisteren ging het ook al over schoenen, en ik wil de variatie er wel een beetje in houden. Foto's dan maar? Tekeningen? Of hou ik het maar bij een heel stukje waarin ik vertel dat ik niet weet waar ik een stukje over ga schrijven?
Misschien kan ik eens wat vertellen over hoe het bloggen mij nou bevalt, want na drie weken ben ik er toch wel het één en ander over te weten gekomen. Jep, drie weken alweer! Time flies when you're having fun..
En fun heb ik zeker! Behalve dan de momenten waarop je niet weet wat je moet schrijven, natuurlijk. Of de momenten waarop je merkt dat je vandaag nog maar 0 bezoekers hebt gehad, maar die horen er nou eenmaal bij, schijnt het. Hoe dan ook, ik ging jullie dus over mijn ervaringen vertellen. Het komt er min of meer op neer dat ik elke middag achter mijn zwarte HP laptopje ga zitten, dat op een rommelige tafel in onze huiskamer staat, en meteen naar Blogger.com ga om te kijken of er al bezoekers zijn geweest vandaag, waarna ik al mijn dagelijkse updates via Hyves en Facebook ontvang. Daarna ga ik bedenken wat ik moet schrijven, en dan komt er dus net zo'n stukje als dit, of iets met foto's, of iets met outfits, of iets met tekeningen, je kent het wel. Nou, dat zijn dus mijn ervaringen als blogger. Oké, ik moet er natuurlijk ook nog even bijzetten dat het gewoon leuk is, dat ik fijn mijn gedachten aan de wereld kan laten zien (ja, echt de hele wereld, ik heb maar liefst één bezoeker uit Canada. Canada! Hoe komt diegene hier in hemelsnaam? Om nog maar te zwijgen over alle Duitsers die hun weg naar Bows and Stars inmiddels hebben gevonden..), en dat ik er altijd positieve reacties van iedereen op krijg. Zo, nu weten jullie wel ongeveer alles dat er te vertellen valt, en ga ik nog snel even een foto van mijn laptop/working space maken, dan zien jullie dat ook een keertje:

Mijn laptopje, inclusief roze USB-stick en hartjesmuis

En dit zie ik dus als ik opkijk van mijn schermpje

zaterdag 9 oktober 2010

Ik&mijn Allstars

Terwijl ik naar boven loop om me aan te kleden, bedenk ik opeens dat ik vandaag zin heb in iets anders. Andere schoenen om precies te zijn, dus haal ik van achter m'n bed een paar platte, zwarte laklaarsjes tevoorschijn. 'Nou, zit misschien een beetje strak, maar staat wel leuk geloof ik..' denk ik, totdat ik de rechterschoen pak; de rits is kapot. Ik trek de andere helft weer uit en zet ze terug op het plekje achter mijn bed, waarna ik mijn Allstars pak. Ik heb ze al meer dan een jaar niet aangehad, want vreemd genoeg zitten deze ultieme basicgympen niet lekker bij mij. Om de één of andere reden wordt mijn linker kleine teen altijd platgedrukt als ik ze aan heb, dus veel verwachtte ik niet van mijn poging. 'Het zou wel erg raar zijn als ze plotseling als gegoten zouden zitten' dacht ik, maar toch deed ik ze aan. Ze zaten inderdaad prima, behalve dan die kleine teen. Ik liep ermee naar de  spiegel op de gang; het ging best, maar ik was zo bang dat ik over een paar uur wel anders zou piepen. Maar ik kon ze niet zomaar uitdoen, ook al leken mijn voeten er echt enorm in, ook al kon ik gewoon mijn laarzen of mijn Asics aantrekken, ik moest ze nog even aanhouden. Toen herinnerde ik me iets; zo'n 1,5 jaar geleden deed ik altijd een soort van rare ronde sponsjes, volgens mij zijn het eigenlijk likdoornpleisters, op mijn teen, en dat hielp meestal wel. Uit een mandje in mijn kast haalde ik het doosje, en haalde er zo'n ding uit. Het hielp. Mijn Allstars zaten weer min of meer goed. Ik keek nog even in de spiegel, en liep naar beneden. Op de trap stonden mijn Asics. Maar ik liep door, op mijn Allstars.

And they're back!

vrijdag 8 oktober 2010

Foto's van tekeningen

Gisteren geen bericht aangezien ik meteen uit school ergens heen moest en pas om kwart voor 10 thuis kwam, maar vandaag weer wat nieuws, namelijk: foto's van tekeningen! Ik heb hier geen scanner, dus als ik wil laten zien wat ik teken met pen en papier, moet ik het eerst fotograferen.. Daar komen ze!


Krulletjes

Soort van chique persoon+mijn kat

Dit gebeurt er dus met mijn Fransschrift in een tussenuur

Cupcake&kersjes

Frans zorgt zelf ook nog voor inspiratie

Ook mijn Latijnschrift moet eraan geloven..

A happy Stella in de close-up

Om even aan te sluiten bij 'Herfstweer #2' :)