vrijdag 31 december 2010

Bye 2010!

Nog een allerlaatste post in 2010, om jullie nog even allemaal een heeeeel gelukkig nieuw jaar te wensen, en moge het een jaar vol met blogs, kleren, fun, chocola en, ehhm, wereldvrede worden :)

Nog 42 minuten.... Een fijne jaarwisseling iedereen!

liefs, Stella

Goede voornemens & ideeën

En natuurlijk mogen ook mijn goede voornemens & goede ideeën voor het nieuwe jaar niet ontbreken!

Must-do's in 2011:
-Meer bloggen en van Bows and Stars een echt succesnummer maken (of in ieder geval iets dat hard op weg is om een succesnummer te worden)
-Meer doen met vrienden; ik heb er genoeg, maar meestal doe ik zaterdag iets in mijn eentje of met mijn ouders (ook heel gezellig hoor, daar niet van)
-Vaker iets spontaans ondernemen dat ook best een beetje raar mag zijn, zoals op een saaie middag de trein ergens heen nemen of besluiten om een blockbuster op te nemen in mijn achtertuin met mijn konijnen en kat als hoofdrolspelers
-Een ab fab Sweet Sixteen logeerfeest organiseren inclusief giga knalroze taart en als thema 'Cupcakes, Bows and Stars'. Het liefst op zondag 15 mei zodat al mijn vrienden meteen op mijn verjaardag zijn, maar dat gaat alleen werken als op die maandag de eerste vier uur uitvallen voor ons allemaal, vrees ik.
-Een WiiFit, een eigen camera (degene die ik nu gebruik is eigenlijk van mijn moeder) en meer schoenen, kleren en accessoires zien te krijgen.
- 1 meter 80 worden. Met bijbehorende opmerkingen van de familie (je kent het wel, 'Wat ben je groot geworden!')
-Om niet al te materialistisch te zijn: dit jaar iets goeds doen voor iets of iemand. Wie of wat moet ik nog uitzoeken.

Soort van jaaroverzicht

Omdat er op 31 december toch niets beters te schrijven valt en omdat ik niet wil achterblijven op mijn collega-bloggers; een soort van jaaroverzicht van 2010:

Beste gebeurtenissen:
-Ik ging naar klas 4; byeee natuur en scheikunde en biologie en economie en moeilijkste wiskunde!
-Ik startte een blog; hellooo mijn (soms rare of onzinnige) gedachten met iedereen delen!

Beste ontdekkingen:
-Een fleecedekentje zorgt voor een nóg warmer en gezelliger bed
-Het is mogelijk om een maillot onder je zomeroutfit te dragen en er laarzen bij aan te trekken. En dat staat nog leuk ook.
-Schoenen kopen is leeeeuk ipv. vermoeiend

Beste inzichten:
-In twee dagen meer door de school rennen dan in een heel jaar als brugklasser; ja, dat is héél logisch.
-Het bakken van een cake is écht makkelijk.

Trouwens, de schattige kussentjes uit mijn vorige post over bedden opmaken komen van de IKEA :)

donderdag 30 december 2010

Stella maakt haar bed op

Ik probeerde daarnet om mijn bed op te maken. Nadat ik de handige huishoudtruc 'keer je dekbedovertrek/kussensloop binnenstebuiten, steek je armen erin, pak je dekbed/kussen vast en laat het overtrek/sloop van je armen glijden zodat het over het dekbed/kussen zakt' had losgelaten op mijn kussen en mijn dekbed (waarbij ik het bij de laatste niet kon laten om met dat overtrek over me heen een spook na te doen), moest ik mijn onderlaken over mijn matras gaan vouwen. En dat is niet mijn sterkste kant. Ik pakte de hoek van mijn matras en schoof de eerste punt van het laken eroverheen. Ha, het lukte! Vervolgens een andere punt, dat ging ook best goed. Maar toen waren de achterste matrashoeken aan de beurt, en dat is lastig, zeker als je je bedenkt dat ik een hoogslaper heb die tegen de muur staat. Dapper klom ik op mijn trapje en tilde ik de hoek op. En toen kwam de laatste hoek.. Na een halfuur vol met dramatische scènes met mijn matras ('Nee! Niet vallen! Het zit er bijna omheen! Noooo! Damn it, nou is -ie wéér gevallen..') zat hij er eindelijk omheen, al zit de hoek van het laken niet precies om de hoek van het matras, waardoor het geheel nogal strak is zodat de betreffende hoek nu een soort van omhoog staat. Komt dat misschien omdat ik hem heb afgeleerd om naar beneden te vallen?

woensdag 29 december 2010

Vragen (en geen antwoorden)

Hmm, waarom verkoopt de H&M in Leiden die leuke panterblazer waar ik gisteren over schreef nou niet, en waarom hebben ze hem in Amsterdam niet in mijn maat? Waarom ligt er in Leiden nog bijna overal sneeuw en in Amsterdam niet? En waarom heb ik veel te doen als ik geen tijd heb, en niks te doen als ik vakantie heb? Waarom is er me vandaag niets anders opgevallen? Waarom ben ik niet in staat om iets verheffends te schrijven? Ik zou het niet weten. Hmm..

dinsdag 28 december 2010

Favorites

Ik heb maar eens een nieuwe pagina toegevoegd aan mijn blog. Op deze pagina vind je de dingen waar ik van hou en die een soort van constante bron van.. leukheid (??) voor me zijn. Ook staan er dingen die ik graag zou willen hebben/doen etcetera, en uiteraard wisselt dat wat vaker. Oké, genoeg inleidend gepraat: hierbij open ik de pagina 'Favorites'.

FAVORITES

Woohoo!

Shopping-wishlist

Hmm, er is nog één ding dat ik niet snap van Analytics; waarom zie ik alleen maar de statistieken van gisteren? Heel leuk dat ik dat ook weet, maar nu wil ik wel eens zien wat er vandaag is gebeurd. Zucht.
Verder ben ik daarnet de stad in geweest, en nu heb ik weer wat nieuwe dingen op mijn wishlist staan:

















 Tegen dingen met strikken erop zeg ik nooit nee.
 (H&M, €7,95)





Een leren jasje met een soort fluffy kraag lijkt me echt een ideale combinatie van stoerheid en schattigheid...
(Only, €99,95)










En, bijpassend bij het fluffy randje aan mijn gedroomde nieuwe jack, deze mocassins. Ik zag ze al op vakantie in Duitsland, maar gelukkig kan ik ze ook hier kopen, namelijk bij de Pro voor €99,99, en je hebt ze ook nog in andere winkels zoals de Invito en dergelijke. (Het merk is trouwens Hub Footwear)

En wat me ook leuk leek is een outfit met zwarte shorts en dan een maillot eronder, ik heb wel leuke shorts gezien bij de Lady Sting, maar daar heb ik geen plaatje van, net als van de leuke blazer met panterprint-voering die ik bij de H&M zag, die zou ik ook wel willen hebben. Ik ben niet echt een liefhebber van panterprint, maar zo'n subtiel omgeslagen mouw met panterrandje lijkt me wel wat. Verder is hij getailleerd, wat ik wel fijn vind omdat de meeste blazers recht naar beneden vallen.
 Hoe dan ook, op http://www.hm.com/ vond ik de 'Fashion Studio' waar je een eigen look kunt samenstellen met H&M kleren. Hier is mijn creatie:

Een vergelijkbaar jasje, truitje met strik dat reeds in mijn kast ligt, shorts, maillot en laarsjes die ook vergelijkbaar zijn met een paar dat ik heb.




maandag 27 december 2010

Eerste Hulp Bij Analytics; hoe vind ik mijn < / head > tag?

Zo, sinds vanmiddag ben ik er eindelijk in geslaagd om mijn Google Analytics 'conversiecode' op 'elke pagina waarvan ik de gegevens wil' en 'direct vóór de afsluitende </head> tag' te plaatsen. Nu moet ik nog ongeveer 17 uur wachten voordat die gevens ook daadwerkelijk binnenkomen. Een tijd geleden vond ik het een beetje irritant worden dat Blogger bij 'bezoekers' alleen de pageviews gaf en niet de unieke bezoekers, dus besloot ik om Analytics te nemen. Ik maakte een account aan, ik vond mijn persoonlijke conversiecode (vreemd genoeg ook wel 'trackingcode' genoemd. Wat is het nou precies, google-mensen?) ik selecteerde en kopieerde hem, maar ik had geen flauw idee waar hij moest komen te staan. Ja, voor de afsluitende </head> tag dus, maar waar kun je die tag vinden? En wat was het verschil tussen een afsluitende </head> tag en een </body> tag, want volgens sommige handleidingen moest ik hem direct vóór de eerste en volgens andere direct vóór de laatste plaatsen. Trouwens, als mijn website sjablonen voor berichten gebruikt, moest ik de code nét voor de </head> tag plaatsen in het bestand waar de <head> tag zich bevindt. Nee, dán weet je echt waar ze het over hebben. Maar toen besloot ik om het enige lange en met raadselachtige tekens gevulde bericht bij de instellingen en de opmaak (Namelijk het HTML-sjabloon, je vindt het onder het tabblad 'Ontwerpen' bij HTML)  maar eens onder de loep te leggen: met Word liet ik de geniale functie 'zoeken'  los op het sjabloon, en al snel vond ik die irritante '</head> tag'. Ha. Toen had ik hem. Snel plakte ik mijn conversietrackingcode direct ervoor, in de hoop dat mijn website geen sjabloon voor berichten gebruikte, want dan had ik hem er nét voor moeten plaatsen. Ik klikte op 'opslaan', en checkte eerst of het uiterlijk van mijn blog niet verschrikkelijk was veranderd, en vervolgens de status van mijn GA-account. Wow. Mijn blog zag er nog precies hetzelfde uit, en volgens mijn 'Dashboard' op de Analyticspagina was mijn geconversiefdetrackendeheadtagbodycode correct geplaatst. Ik kan het dus toch, en hopelijk mensen die in de toekomst hierop googlen ook, als ze mijn blog vinden tenminste. Maar dat kan ik morgen nakijken op mijn door conversiecodes getrackte Dashboard.

Trouwens, ik moet nu spaties in de </head> tag in de titel van dit stukje doen, omdat deze tag niet is toegestaan in blogtitels, of iets dergelijks. Zo'n klein woordje kan een hoop problemen opleveren.

Ik word nog eens een topkok...

..Want ik blijf maar in die keuken staan! Eerst koekjes, en nu een cake!

Dit is dus het eindresultaat. Of nouja, toen -ie net uit de oven kwam zat de andere helft er natuurlijk nog aan.
Nu willen jullie misschien wel weten hoe je deze cake zelf bakt, dus dat zal ik vertellen..
Het recept haalde ik van deze site: http://www.okokorecepten.nl/, en ik zal het hieronder nog even laten zien:

Ingrediënten

  • 200 g zachte boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm (28 cm) in met olie en bestuif de wanden met wat bloem. Doe de boter met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een beslagkom en klop alles met de handmixer in ca. 10 minuten tot een lichte, romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel dan in gedeelten de bloem erdoor.

Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een satéstokje dat u er tot het midden in prikt er weer droog uitkomt. Laat de cake uit de oven eerst ca. 5 minuten in de vorm afkoelen. Snijd de zijkanten los en verwijder de vorm. Laat de cake op een taartrooster afkoelen. Verpak de cake in aluminiumfolie. De cake wordt lekkerder als u hem een dag verpakt in aluminiumfolie laat liggen.

Ik heb er ook nog kaneelsuiker (Hoogvliet, misschien ook bij andere supermarkten) doorheen gedaan.




 


Links: Boter, suiker en al 3 eieren erdoorheen. Rechts: Eierdoos

Het laatste ei erbij..

Kaneelsuiker erdoorheen

En klaar!

zaterdag 25 december 2010

Merry Christmas!

Hierbij wil ik iedereen die Bows and Stars heeft bezocht, bezoekt of gaat bezoeken een heel vrolijk Kerstfeest wensen! Neem nog lekker een plakje kerststol, zet een vrolijke kerstmannenmuts op en enjoy!


vrijdag 24 december 2010

Christmas impressions

Het is vandaag Kerst, dus is het wel zo leuk om wat kerstfoto's te laten zien :)





(voor de duidelijkheid: lichtjes van de kerstboom weerspiegeld in mijn computerscherm)


donderdag 23 december 2010

Vakantieverslag

Zo, ik ben weer thuis. Sinds gisteravond om kwart over elf om precies te zijn, en ja, dan komt deze update inderdaad nogal laat, maar ik was deze ochtend nogal druk bezig met de huiskamer kerstklaar te maken (het resultaat zie je morgen online komen), en nu komt er dus het langverwachte Uitgebreide Vakantie Verslag.

Zaterdagochtend gingen mijn ouders en ik naar het treinstation, en het begon al meteen goed; de trein kwam eerst tien, toen twintig en vervolgens dertig minuten te laat. En daar sta je dan, in de sneeuw op station Leiden Lammenschans. Daarom misten we onze aansluiting, en uiteindelijk kwamen we twee uur te laat aan in Luxemburg, waar we snel incheckten in het Novotel en ons begaven naar het restaurant. Dat was leuk, want het sneeuwde. En dan geen natte sneeuw, maar sneeuw die op de één of andere manier nogal aan elkaar plakte waardoor er zelfs op paaltjes en fietssturen 20 centimeter sneeuw bleef liggen...




De volgende dag bleek dat er in Colmar helemaal geen sneeuw was; koud was het wel, ik ben geen moment buiten geweest zonder skihandschoenen en grote muts. Zoals ik in mijn mini-update van een paar dagen geleden al zei, stond het daar dus vol met vakwerkhuisjes, en die waren ook nog eens overdadig versierd met lampjes, beertjes en grote lichtgevende rendieren, alles voor een overdreven kerstsfeer, aangevuld met veel eten en kerstkraampjes. Ook het hotel was fijn, en dan vooral de gigantische badkamer:

(en dan dus nog wel aardig wat groter)


En tot slot waren we in Freiburg, waar het ook niet sneeuwde, maar waar er een erg relaxte sfeer was en een hoop gezellige winkelstraten..

Tot zover mijn verslag. De vakantie was erg leuk, nu de feestdagen nog...

dinsdag 21 december 2010

Vakantie-update

Hoi iedereen!
Ik maak even een smartphone- update vanaf mijn hotelkamer in Duitsland, want dat zou ik nog doen.
Ik begin maar even bij het begin; Luxemburg. Daar lag zoveel sneeuw (ongeveer 20 cm en waarschijnlijk nog wel meer) dat de hele stad één grote kerstkaart leek . Vervolgens Colmar in Frankrijk, met een enorme kerstmarkt en gezellig-tuttige vakwerkhuisjes. Nu ben ik in Freiburg, waar het regent maar waar het ook heel relaxed en gezellig is, en waar het best veel op Leiden lijkt. Morgen ga ik hier weg, en donderdag komt er hopelijk een uitgebreider verhaal; Tot dan!

maandag 20 december 2010

All I want for Christmas.. is hot chocolate

Toen ik vanmiddag thuiskwam uit school, had ik zin in iets lekkers om te eten. En dan niet zomaar een koekje, maar iets dat ik moest gaan maken. En het moest ook weer niet té moeilijk zijn. Ik koos voor warme chocolademelk, en was even verbaast dat je in vijf minuten zoiets lekkers kunt maken. Je warmt gewoon wat melk op in een steelpannetje, je giet het in een glas, roert er wat cacao door en je spuit er wat slagroom op, et voilá; een heerlijke warme drank die extra fijn is als je net door de sneeuw hebt gefietst en je muts wéér is blijven haken aan de rozenstruik voor je deur waardoor je niet wegkunt en hulpeloos in de deuropening moet blijven staan terwijl je probeert om je hoofddeksel te bevrijden van de pijnlijke doorns (trouwens, op een gegeven moment ben ik maar gewoon zonder mijn muts naar binnen gelopen en heb ik hem losgemaakt nadat ik mijn fiets had weggezet).


zaterdag 18 december 2010

Op vakantie

Als jullie dit lezen, zit ik waarschijnlijk ergens in de trein naar Luxemburg, want daar ga ik naartoe op vakantie, om vervolgens door te gaan naar Colmar (Frankrijk) en Freiburg (Duitsland). En dat betekent dat ik niet echt veel kan bloggen, maar dat gaat zoiezo al niet echt lekker de laatste tijd dankzij school enzovoorts, en nu dus vakantie en kerstmis en oud en nieuw, dus ja.. Maar ik zal nog 1 of 2 autoposts proberen te maken zodat jullie niet helemaal zonder zitten, en dan kom ik woensdag weer terug, maar dan pas 's avonds laat, dus dat wordt  een update op donderdag, oké?
Ik heb mijn spullen al min of meer gepakt, en morgen vertrek ik (als de trein niet is vastgelopen door de sneeuw) om een uur of negen. Ik kan trouwens nog proberen om een mini-update te maken vanaf mijn moeders smartphone, maar telefoontypen gaat ook niet heel snel dus verwacht dan meer een bericht als  'Ben nu in stad. Heb kleren gekocht. Supercool. Nu ga ik lunchen. Chocomel met slagroom. En appeltaart. Jummie. Het is hier mooi. Tot donderdag.' en misschien nog wel wat minder. Je merkt het wel.

vrijdag 17 december 2010

Vakantie en truien

Ik heb nu, officiëel, echt echt echt, VAKANTIE! En da's maar goed ook, want de Kerstactiedagen waren waarschijnlijk twee van de meest vermoeiende (en de meest leuke) dagen van mijn middelbare schooltijd tot nu toe. Ik heb koekjes verkocht, koekjes geglazuurd en koekjes rondgebracht, en van dat laatste gingen mijn voeten nogal dood, zeker toen ik besloot om gisteren naar het schoolfeest hakken van acht centimeter aan te doen; niet slim als je de hele avond limonade staat in te schenken... Vanochtend hebben N. en ik een brugklas voorzien van eten, waarna we in de aula heel hard kerstliedjes hebben gezongen (met de hele school hoor), en toen was het voorbij. Niet alleen de kerstactie, maar eigenlijk ook de schooldagen van 2010. Eigenlijk moet ik tegen bijna iedereen op school 'Tot volgend jaar!' zeggen, maar dat klinkt zo dramatisch, alsof het een jaar duurt totdat ik ze weer zie, terwijl volgend jaar nogal dichtbij is. Maar het ergst vind ik dat de Kerstactie voorbij is, zoiets ga ik waarschijnlijk niet meer zo snel meemaken, en wat gaat twee-en-een-halve-dag opeens snel voorbij op deze manier! Ik ga mijn heerlijk warme Kerstactie-trui trouwens ook wel missen, niet dat die weggaat ofzo, maar ik kan hem moeilijk nog naar school aan. Ach, ik koop zelf wel weer een trui. Maar dan een trui zonder alle namen van de vierdeklassers erop, helaas.

woensdag 15 december 2010

Ik als keukenprinses

Vandaag is de Kerstactie bij mij op school officiëel begonnen, en dus ook de koekjesverkoop voor de leerlingen. En om al die koekjes te hebben, moest ik ze gisteren gaan bakken...
Samen met mijn koekjescollega N. stond ik dus in de keuken, omringd door kilo's meel, suiker, boter en nog meer eten en keukengerei. We begonnen om vijf uur en eindigden om negen uur; in totaal hebben we ongeveer 100 koekjes gebakken, ik had nooit gedacht dat dat ons ooit zou lukken! Het begon allemaal niet zo goed, met veel rondvliegende klonten boter en door ons stiekem opgegeten chocolatechips, en daarbij waren de snijplank en de deegroller kwijt waardoor we de deegmassa hebben moeten bewerken met een stuk bakpapier op de tafel en twee lege wijnflessen, maar toen we eenmaal met ons koekvormpje bezig waren ging het opeens allemaal heel erg snel. Helaas heb ik nu nog een hele grote homp koekjesdeeg in de koelkast liggen, en op school een overvloed aan koekjes waardoor ik geen nieuwe meer hoef te bakken; iemand een leuk idee voor een gigakoekje van een rest chocolatechipdeeg? Hmm....





Koekjesbak-uniform; Kerstactietrui en schort

zondag 12 december 2010

Cupcakes

Ik was gisteren in de H&M om een nieuw wintervest te kopen, en terwijl ik met mijn nieuwe vest in de rij stond keek ik in de bakken met kleine accessoires die voor de kassa's staan. Ik zag elastiekjes, borstels en van die plakkerige kledingrollers, weinig bijzonders dus. Maar toen zag ik opeens...Een tasje in de vorm van een cupcake. En als ik iets in de vorm van een cupcake zie moet ik het eigenlijk meteen hebben, dus zonder verder na te denken over het nut van een nepleren cupcake met rits erin griste ik hem uit het vak. Ik liep weer een paar stappen door en keek weer verder in de bakken. En toen viel mijn oog op een roze doosje met daarin een lipgloss, en, het zal toch niet, een ketting met een cupcake-bedeltje eraan. O mijn god! Ook dit item moest en zou van mij worden, dus pakte ik het er snel bij, en zag dat het inderdaad een ketting met een cupcake eraan was. Meestal zijn die combinatiedoosjes bij de H&M meer met een lipgloss en een oogschaduw, maar nu zat er zomaar een geweldige ketting bij! En dat is leuk, want naast dat ik van cupcakes hou, hou ik de laatste tijd ook meer van kettingen, dus dat is twee vliegen in één klap.
Maar goed, nu zijn jullie natuurlijk héél nieuwsgierig, dus zal ik de foto's laten zien..






Ohja, de lipgloss. Die is nogal dun, en geeft een heel licht roze kleurtje aan je lippen, maar geeft wel een hele mooie glans, zonder glittertje ofzo.Niet heel spectaculair dus, maar wel een fijne basic gloss.



Al met al vind ik dit hele leuke dingetjes die goed aan iemand cadeau kunt geven (check het leuke 'from:...to:  lint om het doosje en aan de rits van het tasje!), maar die je natuurlijk ook gewoon zelf kunt houden. Ze kostten volgens mij allebei €6,95 of iets in die geest, dus ook niet  al te duur. Er is trouwens ook nog een bruine cupcake met lichtgroene frosting.

Ik heb trouwens een doel gevonden voor het tasje; ik bewaar er mijn kettingen in.

zaterdag 11 december 2010

Koekjes deel 2

Ja, het is inderdaad héél slecht dat ik op woensdag beloof om op donderdag iets te gaan schrijven over wat er op woensdag gebeurde en dat dan vervolgens niet op donderdag én niet op vrijdag te doen, maar ik zal het nu weer even inhalen.
Woensdag om 6 uur 's avonds fietste ik naar school. Het was zo donker dat het eerder 10 uur leek te zijn, maar het was toch echt 6 uur. Bevrijd van het gewicht van mijn schoolrugzak crosste ik door mijn straat met een rare, ongebruikelijke snelheid die er waarschijnlijk ook mee te maken had dat ik niet net uit bed kwam zoals te doen gebruikelijk.
Eenmaal op school was mijn koekjesclub er nog niet, maar de rest van de scholieren die die avond iets moesten doen gelukkig wel. Toen even later ook mijn koekjesmedemensen waren gearriveerd, begonnen we posters op tafels vast te plakken en sleepten we wat stoelen bij uit het Duitslokaal en namen we plaats achter onze beplakte tafeltjes. Het resultaat van een hele middag mensen aanroepen en door de aula lopen mocht er zijn: 80 euro!
En dankzij dit hele gedoe zit ik volgende week woensdag, donderdag en vrijdag nauwelijks in de les en mag ik maandag en dinsdag koekjes gaan bakken.. Ik heb er zin in!

woensdag 8 december 2010

Koekjes op school in het donker

Ik moet over minder dan een uur weg van huis. Nou en? Dan moet ik weer naar school. Ehhm... Ja. En daar is nu een ouderavond. Nee, ik heb geen kind dat bij mij op school zit en ik ben ook geen docent. Ik moet koekjes verkopen. En dan geen échte (nee, ook geen plastic), maar kaartjes waarmee je een koekje naar iemand anders kunt sturen, en die iemand anders ontvangt het koekje dan eind volgende week. Dan is er bij mij op school namelijk de Kerstactie, een actie in de paar dagen voor de kerstvakantie, waarmee je naast koekjes ook rozen en een live liedje kunt sturen en nog meer leuke dingen kunt doen. Deze actie was zoiezo altijd al één van mijn favoriete weken op school, maar nu wordt het extra leuk; de kerstactie wordt georganiseerd door vierdeklassers, en dit jaar ben ik een vierdeklasser. Kortom; ik ga zometeen in het donker naar school fietsen, en 's avonds op school zijn, iets dat mij niet vaak gebeurt (behalve het in het donker naar school fietsen, maar daar kan ik weinig aan doen), en dat maakt deze ervaring nog nét iets bijzonderder dan -ie al is. Ik heb er zin in, en jullie krijgen morgen natuurlijk te horen hoe het is verlopen (al verwacht ik geen mega aparte dingen die gaan gebeuren ofzo, het blijft grappig om te doen)

maandag 6 december 2010

Bijzonder? Ik?

Het is vijf over half zeven, maandag 6 december, buiten superdonker én superkoud, en ik heb weer eens niets beters te melden dan de bovenstaande dingen. Is mijn leven de laatste tijd dan echt zó saai? Nee, nog nieteens. Maar waarom is het enige waar ik aan kan denken om over te schrijven dan het weer? Omdat die donkerte en koudte nogal overheersend zijn? Of omdat er op school toch minder gebeurt dan ik denk? Eens zien, wat heb ik vandaag gedaan? Nederlands. Gepraat over Sinterklaascadeaus. Geschiedenis. Gekeken naar powerpoint over vroegstedelijke beschavingen in voormalig Mesopotamië. Filosofie. Geluisterd naar een soort rare spreekbeurten over onmogelijke stellingen waar ik door middel van argumenten van moest worden overtuigd. Frans. Een paar bladzijden in een boek gelezen, en gekeken naar een film. Tussenuur. De lerarenkamer in geweest om brieven in postvakjes te doen, chips gegeten en niks gedaan. Duits. Cijfer voor mijn literatuurproject teruggekregen en opdrachten gemaakt. Tja, die lerarenkamer is nog wel het interessantst; er waren veel tafels en stoelen, een soort mini-keuken en dus die postvakjes, waarvan sommige leeg waren en andere uitpuilden met dingen als zonnebrillen, videobanden en iets dat leek op het handvat van een zaag- nee joh, niets bijzonders gebeurd vandaag...

vrijdag 3 december 2010

Snow makes us happy

En nu eens wat echt goede sneeuwfoto's, want vanwege glij- en koufobie gecombineerd met om half vijf thuiskomen zodat het eigenlijk al donker is, ben ik niet echt naar buiten gegaan (behalve naar school dan, maar daar ontkom je niet aan), en nu had ik er dus tijd voor omdat het vrijdag is en mijn laatste 2 uur uitvielen. Ok, hier komen de foto's!



Het konijnenhok


Ik sta op de vijver, yeah. 

Een strikje, een sterretje en mijn handafdruk




Snow makes us happy :)

donderdag 2 december 2010

Blog van vroeger

Zo'n 3 jaar geleden, toen ik nog twaalf was en zeker geen blog had, hield ik al wel van stukjes schrijven. En dan vooral van stukjes schrijven over het weer, net als de laatste tijd. Deze soort van blog zette ik in die tijd op Hyves, inmiddels heb ik hem eraf gehaald, maar wel opgeslagen omdat het toch wel een leuke herinnering was, vond ik. Nu heb ik besloten om hem weer te publiceren, dan kan ik hem ook meteen vergelijken met mijn schrijfstijl van nu. Zou ik erg zijn veranderd? Lees maar mee.

Op een middag kwam prinses Stella thuis van een belangrijke vergadering. Voor de poorten van haar grote kasteel stapt ze van haar paard af. Meteen gaan de poorten open en komt haar trouwe kat Pimmie op haar af. De elegante portier sluit de deur achter haar, en zegt dat er post is. Stella loopt door naar haar kamer, terwijl ze haar lange rokken optilt. Op haar vergulde hemelbed ligt een brief. "Wil je met me naar het Kerstgala vanavond? Groetjes, uw prins", staat erop. Stella laat zich op bed vallen, wat leuk!
Oké. Ik kwam vanmiddag inderdaad thuis en Pimmie stond op me te wachten, maar dit gaat te ver. Dit alles wordt veroorzaakt door de Witte Wereld in Leiden. Jep, bomen, struiken en muurtjes zijn bedekt onder een dun, wit laagje. Het enige wat hier anders aan is dan sneeuw, is dat de straat niet of nauwelijks bedekt is. Hierdoor geen vieze, bruine kledder die je nieuwe laarzen binnensijpelt, ook geen gladde, witte massa waardoor je al 10 keer bent gevallen vandaag. Een Ideale Witte Kerst, dus. Behalve als je sneeuwballen wilt gooien, maarja door al die auto's zou dat toch meer op 'natte kledder-gooien' lijken. Toen ik vanochtend naar school fietste, waande ik me zelfs in de straat van mijn opa en oma in Leeuwwarden; daar sneeuwde het ook altijd zo mooi. Ook kom ik altijd door de Cobetstraat; een straat met enorme, hoge bomen. Toen ik daar was, leek het net op Sprookjesbos, en zou Roodkapje ieder moment tevoorschijn kunnen komen met een mandje vol eten. Enfin, ik ga vanavond écht naar een Kerstgala! Weliswaar zonder prins, maar goed. Misschien kom ik er nog eentje tegen als ik met mijn charmante verschijning in een zwart jurkje aan kom zetten uit WinterWonderLand. Heel misschien.
Tja, toen waren de weersomstandigheden wel wat anders. Nu is er dus óf die vieze bruine kledder óf de gladde witte massa, en je hebt ook nog zoiets als 'gewone sneeuw' die, mits in grote hoeveelheden, een irritante richel om je wielen vormt zodat je omvalt wanneer je daaruit probeert te sturen. Er is ook altijd wat.