zondag 30 januari 2011

Shoplog

Vrijdag zijn D. en ik na school de stad in geweest, en ik wilde onze aankopen natuurlijk graag met jullie delen, dus kijk mee voor de foto's!

donderdag 27 januari 2011

Wentelteefjes zijn een kunstvorm

Zo, ik heb op fotografiegebied weer iets nieuws geleerd, en het heet Photoscape. Photoscape is een fotobewerkingsprogramma met nogal veel mogelijkheden om je foto's dus, ehh, te bewerken. Het geen Photoshop waarin je mensen dunner kunt maken (alhoewel, ik heb dit programma pas sinds gisteren, dus wie weet), maar alleen al door alle effecten is het een leuk ding.

Zo heb je een effect waarmee je...

- Mijn bakje met make-up tot een impressionistisch schilderij maakt

- Mijn spiegelfoto roze met wit maakt

- Wentelteefjes tot een kunstvorm verheft

- Een vintage-foto namaakt


Trouwens, ik heb dit programma voornamelijk vanwege dat laatste effect gedownload. Want hoe komen al die bloggers toch aan van die vintage-foto's? Zo dus! (Of ze gebruiken een echte oude camera, dat kan ook nog).

dinsdag 25 januari 2011

8 outfits, 1 GIF

Ik heb zojuist ontdekt hoe je GIF's kunt maken met foto's, nu voel ik me echt slim & heb ik zin om er nog meer te creëren, maar dan moet ik eerst wat meer foto's hebben die ik daarvoor kan gebruiken.
Edit: het enige probleem is dat hij het niet doet. Als je hem toch wil  bekijken, klik er dan op, vreemd genoeg doet -ie het dan wel. Urgh, waarom zie ik op andere blogs wél een functionerend plaatje?

Oké, dit is dus een klein overzichtje van mijn outfits. Niet heel bijzonder, maar geeft wel een leuk overzicht van hoe ik er dagelijks bijloop geloof ik :)

Trouwens, mijn proefwerkweek is over en nu ben ik blij, behalve dat ik mijn cijfers niet wil weten. Oké, sommige proefwerken móeten wel goed zijn gegaan, maar over andere heb ik zo mijn twijfels (en we hebben morgen meteen wiskundeles. Daar gaat mijn goede humeur). Verder heb ik morgen ook een 'Praktische Opdracht Latijn Proefvertaling', wat inhoudt dat ik morgen eigenlijk een soort van mislukte half pww/schooldag-achtig iets heb. Waarom hebben ze het proefwerk Latijn dan niet gewoon een vertaling gemaakt? En waarom moet het meteen na de proefwerkweek? 

maandag 24 januari 2011

Nog meer Spring 2011

Nog meer Spring 2011
Nog meer Spring 2011 van Stella_xx met white tops

Nog wat dingen die ik wilde hebben deze lente.. Of nouja, bloemetjesshorts en dat hemd hadden we al, maar die horen gewoon bij deze set :)


zaterdag 22 januari 2011

Another outfit

Ik denk dat ik al weet wat ik met mijn laarzen-probleem ga doen; ik ga beide paren passen (dat wordt nog lastig: 'Ja mevrouw, ze zitten goed, ik vind ze mooi, maar ik heb nog een paar bij een andere winkel gezien en die wil ook nog passen') en dan snapshots nemen met mijn mobiel, en die dan hier posten. Ik weet niet zeker of het gaat lukken (ik vergeet sowieso mijn telefoon mee te nemen), maar als het lukt dan kunnen jullie ook meteen zien hoe ze staan.

Hier trouwens nog een shorts-outfit:
(Hmm, ik moet de foto wel extreem groot maken wil je de bijschriften kunnen lezen)

Hier zijn mijn schoenen wat duidelijker.

Oké, de complete outfit (exclusief maillot en schoenen) is dus van H&M :)

vrijdag 21 januari 2011

Help!

Sinds een paar maanden heb ik opeens iets met schoenen- ik ging de derde klas binnen met, ik denk 3 paar, en inmiddels is dat 7 paar geworden (miskopen en kapotte gevallen daar gelaten, daar heb ik een hele kast vol van). Maar nu is mijn probleem dat ik er meer wil, en dan doel ik vooral op laarzen met een sleehak. Ik weet niet wat het is, want ik kan pumps en stiletto's makkelijk voorbijlopen, maar zodra ik een sleehak ontwaar móet ik voor de betreffende winkel blijven staan. Gisteren was die betreffende winkel de Sacha, waar ik deze beauties zag:
Oké, ze zijn bijna precies dezelfde kleur als de laarzen die ik al heb...
...Maar wél ongeveer twee keer zo lang, en ik wilde nog graag een paar hoge laarzen hebben (deze gaan volgens de site tot over de knie ), en ze zijn er nu eenmaal niet in andere kleuren.
Gelukkig voorziet de Invito me van een plan B :
Ik weet niet precies hoe lang de schacht van deze is, maar niet al te kort, lijkt me. De beide paren kosten hetzelfde (€ 119, misschien wat veel, maar voor een goed paar schoenen heb ik het wel over), dus dat is het punt niet. Welke zal ik kiezen? De übercoole overknee-laarzen of de klassieke zwarte? Help! 


donderdag 20 januari 2011

Une lampe, une couverture et une veste en dentelle

(een lamp)

(een deken)

(mijn nieuwe kanten blazer van H&M)

Nog maar vier proefwerken te gaan :D Morgen Frans, met behoorlijk veel woorden, maar gelukkig allemaal logische woorden die ik al sinds de brugklas ken,dus dat lukt wel, en dan morgenmiddag lekker vrij! 
Hierboven trouwens wat foto's die ik van de week heb genomen, en de titel slaat trouwens op de Franse benamingen voor de dingen op de foto's (daar had ik zin in i.v.m. mijn proefwerk van morgen).

woensdag 19 januari 2011

French Toast

Woohoo, nog maar 5 proefwerken te gaan! Morgen Latijn, vrijdag Frans, maandag geschiedenis & Duits en tot slot dinsdag aardrijkskunde.. Uitgeschreven lijkt het helaas veel meer dan als cijfer, dus hou ik het maar bij '5 proefwerken'.

Tadaa, mijn nieuwe shorts! I love them, zeker nu het weer iets (2 graden...) warmer wordt :D

Vestje, shirt en shorts van de H&M, maillot van de weet-ik-veel en laarzen zijn vintage.

En wat doe je als je al  om half twaalf thuis bent? Jep, dan bak je wentelteefjes!





dinsdag 18 januari 2011

Wiskunde, chips en shorts

Zo, het proefwerk wiskunde zit erop, dus het ergste van de proefwerkweek heb ik nu wel gehad. Morgen proefwerk filosofie- over logica en drogredenen en iets raars met het omzetten van stellingen in p's, q's en r-en, dus, uuhm, daar moet ik zo nog wel even op gaan oefenen denk ik. Verder is er niet veel gebeurd, al ben ik nu al weer bijna door mijn gisteren ingekochte lekkere eten heen (maar come on, het is onmogelijk om bij het leren van een wiskundeproefwerk níet een zak chips leeg te eten), maar ik heb geen zin om het huis te verlaten om nog een keer boodschappen te gaan doen, dus moet ik maar gewoon zuinig doen met mijn voorraden. Verder zijn de twee kleding-collages jullie misschien opgevallen, die staan er omdat ik a) erachter kwam dat je op Polyvore.com ook dingen op je blog kunt zetten en b) ik niets anders had om hier te posten, en ik wil Bows&Stars niet helemaal ongeüpdate laten. Ohja, ik heb zaterdag eindelijk mijn gewenste paar zwarte shorts gevonden bij de H&M- ik dacht eerst dat ze ze daar niet hadden, maar ze hingen er toch, dus nam ik er maar eentje mee, net als een zwart kanten blazer. Outfitfoto's komen uiteraard binnenkort online, en dan ga ik nu leren... :( Hebben jullie ook proefwerkweek, of komt dat pas over een tijdje?

maandag 17 januari 2011

I want cupcakes!

I want cupcakes!
I want cupcakes! van Stella_xx met fossil jewelry

Lippenbalsem+cupcake? Geniaal. Konijntje+cupcake? Helemaal geweldig. En ohja, een echte, eetbare cupcake zou ook wel fijn zijn.


zaterdag 15 januari 2011

Proefwerkweek- oh nee hè, niet weer!

Ik wist dat het er aan zat te komen, maar ik bleef het maar voor me uitschuiven. Het zou nog wel even duren, dacht ik. Het zou best makkelijk worden, dacht ik. Maar nu is het toch echt zo ver, en is er geen ontkomen meer aan. Ik moet iets gaan doen als ik de komende week wil overleven. Ik heb het over de proefwerkweek, en hij gaat maandag van start. Ha, eigenlijk gaat hij vandaag al van start, want vandaag moet ik al gaan leren. En morgen moet ik ook gaan leren. Het komt er op neer dat ik heel veel moet gaan leren. En dat betekent slecht nieuws voor mijn blog, want ik zal niet erg veel tijd hebben voor updates, en daarnaast zullen die updates weinig interessants te melden hebben omdat ik over het algemeen weinig interessants meemaak. De komende week zal het nogal stil worden op Bows and Stars, en dat vind ik vervelend, omdat ik deze week ook nogal nalatig ben geweest met het bloggen. Ik zal kijken wat ik kan doen met autoposts en dagen dat ik vroeg klaar ben en weinig leerwerk heb, en tot die tijd: vaarwel, wens me succes en tot blogs.

woensdag 12 januari 2011

De winter is nog niet voorbij

Elke dag weer vraag ik me af of de winter nou al voorbij is, en elke dag weer is het 5 graden. Maar ik hou vol, en dus worden mijn mouwen steeds korter en mijn truitjes steeds dunner, en verwisselde ik vandaag mijn laarzen voor mijn sneakers; niet koud of zo, maar niet erg waterdicht. En natuurlijk weet ik dat de winter pas in maart afgelopen is, maar mag het dan niet één keertje 10 graden worden? Dan kan ik in ieder geval mijn nieuwe leren jas aan.. Mijn filosofie-spreekbeurt ging goed, ik had daarvoor speciaal mijn sneakers aangetrokken, want mijn stelling was 'Dieren zijn gelijkwaardig aan mensen', dus zou het nogal raar zijn als ik leren laarzen aan zou hebben. Niet dat iemand erop lette trouwens, maar goed. Nu moet ik nog 6 aardrijkskunde opdrachten maken, en hopelijk is het morgen beter weer...

zondag 9 januari 2011

Weekend en winkelen

Ik ben al halverwege met mijn spreekbeurt voor filosofie, en ik heb mijn spreektoets Duits wel ongeveer goed genoeg geleerd. Morgen is het alweer maandag, en dat is vervelend. Waarom gaat het weekend zo snel? Wat is het nut daarvan? En ja, als je het leuk hebt gaat de tijd inderdaad sneller, maar je zou zeggen dat een redelijk interessante schooldag dan toch niet veel langer zou moeten duren dan een zondag waarop je voornamelijk achter de computer zit en Duits tegen jezelf aan het praten bent ( 'Welche Musikgruppe hörst du am liebsten?' 'Gehst du oft in die Disco?'), niet? Verder moet en zal ik volgende week gaan winkelen, er waren alleen al bij de H&M zoveel leuke dingen, en mijn lidmaatschap van Fashiolista heeft dat niet veel beter gemaakt; ik móet shorts met bloemenprint hebben, en een schattig bloemetjesrokje (al zou dat nogal tegenstrijdig zijn met het weer, maar goed, het gaat om het idee), en een kanten jurkje... En tijd om dat te doen...

zaterdag 8 januari 2011

Online-mode

Vandaag heb ik me voornamelijk bezig gehouden met door de stad lopen (en daar kleren zien die ik vervolgens niet koop, maar goed) en met modewebsites. Ik heb een Looklet-account gemaakt (gisteren was ik nog aangemeld via Facebook), en in navolging van Elle ook een Fashiolista-account. Fashiolista is een website waarop je kunt laten zien wat voor spullen je leuk vindt, misschien zal ik hier een keertje de blog-widget ervan neerzetten.
Hier is mijn Looklet-pagina en hier mijn Fashiolista, mocht je mijn pagina willen bekijken :)
Verder moet ik maandag een spreektoets Duits houden; noooo! Ik ben er misschien niet echt slecht in, maar leuk is anders, en daarnaast hoorden we dat pas donderdag- oké, niet dat ik meestal een week van te voren al ga leren, maar dan heb je in ieder geval een paar dagen de tijd om te denken: 'Nah, dat komt nog wel' in plaats van maar twee dagen waarin je denkt: 'Ieehh.. Dat moet óók nog...' En omdat ik er vandaag niet echt veel (lees: niets) aan gedaan heb, zal dat dus morgen allemaal moeten, óf ik ga nu nog even werken, maar eerlijk gezegd hou ik niet van werken op zaterdag, alleen als het écht moet en ik anders een onvoldoende ga halen doe ik het, en daarnaast is het al donker en van werken in het donker hou ik mogelijk nog minder dan van werken op zaterdag... Ach ja, ik heb hier genoeg lampen dus misschien valt het te proberen.

vrijdag 7 januari 2011

Looklet

Dansen was inderdaad: vage stepdansjes. Het was best vermoeiend, en ook best leuk, maar ook wel een beetje saai (...en 1(stap) 2(draai) 3(stap) 4(stap) 59klap) 6(sprong) 7(stap) 8(draai) & zo maar door), maar goed. Verder is er vrij weinig gebeurd vandaag, dus nu maar weer iets compleet anders: na de H&M Fashionstudio ben ik nu aan de slag gegaan met Looklet, iets soortgelijks, maar dan ook nog met allerlei achtergronden, effecten én met veel meer spullen (want niet alleen maar H&M). Hier mijn outfit:

Deze outfit is een beetje rondom mijn nieuwe jasje (waarover ik hier vertelde) gemaakt, al is dit jasje niet precies het jasje dat ik heb, maar hij lijkt er erg op. Ik vond dat jasje in eerste instantie een 'perfecte combinatie van stoerheid en schattigheid' totdat ik me bedacht dat dit soort jasjes nogal vaak worden gedragen door piloten, avonturiers en dat soort types, dus besloot ik om een soort van avonturen-look te maken, met 'stevige' schoenen, gescheurde jeans, een pantersjaaltje en last but not least een coole hoed.


En hier nog even een effect eroverheen. Ik ga denk ik ook nog een keer deze look zelf aantrekken, en dan krijgen jullie natuurlijk de foto's te zien :)



donderdag 6 januari 2011

I am the dancing queeeeen... eehm...nee.

De vakantie is afgelopen (al een paar dagen, maar goed), en daar kan ik dus écht niet tegen. Ik kon van dinsdag op woensdag totaal niet slapen waardoor ik woensdagochtend nogal moe was, en toen ik daarnet uit school kwam regende het zo hard dat ik 3 uur later pas droog was. Morgen ga ik 'bewegen op muziek' met gym, een leuk vervolg op mijn fitnessavonturen van de vorige lessen. Vanmiddag haalde ik 'bewegen op muziek' trouwens in de war met 'muziek op bewegen', waarna er iemand een lachwekkend (althans, dat vonden wij) beeld schetste waarin ik een vage beweging maak en een iemand anders daar dan een pianodeuntje op gaat maken. Echt weer zo'n nuttige pauze dus, maar het was wel gezellig.
Oké, morgen ga ik dus dansen. Steps? Oh god, boring. Routinedansjes uit ons hoofd leren? Oh god oh god. Dat wordt veel leerwerk. Zelf dansjes bedenken? Oh god oh god oh god I am going to die. Dit moest ik ooit in klas 1 doen. Help.
Hopelijk is de muziek leuk.

dinsdag 4 januari 2011

Gala en uitslapen

Hoe irritant school ook kan zijn, de mijne is in ieder geval sociaal genoeg om je na een nieuwjaarsgala de eerste vier uur vrij te geven, en mijn wiskundeleraar is vervolgens zo sociaal om ook nog uit te vallen waardoor ik nu de eerste víjf uur vrij heb en dus pas over een uur naar school moet. Helaas vergeet ik hierdoor dat ik morgen géén vakantie heb, maar dat valt best te begrijpen aangezien ik normaal altijd vakantie heb na mijn gala, dat dan ook meestal 'kerstgala' heet in plaats van 'nieuwjaarsgala'. Verder verbaast het me dat ik nog kan lopen, want toen ik gisteren thuiskwam waren mijn voeten echt heel erg dood, en was ik ook nog eens ongeveer doof omdat de muziek nogal hard stond, maar gelukkig functioneer ik nu weer naar behoren. Hoe dan ook, ik heb géén zin in deze week. Het is redelijk moeilijk om na twee weken van relaxen je opeens weer op je huiswerk te moeten storten, om meteen na die leuke film naar bed te moeten en om dat bed vervolgens weer om 7 uur te verlaten. Gaap.

zondag 2 januari 2011

Bye, kerstvakantie!

Het is vandaag gewoon de laatste dag van mijn kerstvakantie. Ik kan er nog steeds niet helemaal bij, deze twee rustige, relaxte weken zijn echt té snel gegaan. Gelukkig heb ik morgenavond wel meteen mijn nieuwjaarsgala, maar dan weer wél op maandag zodat ik pas om half vijf thuis ben. Ja, ik weet het, dan heb ik ruim 4,5 uur om te douchen enz. maar met mijn douchetempo zal ik dan wel moeten opschieten, en ik moet ook nog eten natuurlijk, en daarnaast wilden een vriendin van me en ik ons samen gaan opmaken, en je kunt je voorstellen dat dat dan niet in anderhalf uur gaat lukken... Nouja, het wordt vast wel gezellig en gelukkig hebben we dinsdag wel de eerste vier uur vrij. Oké, ik bedenk me net dat ik dan mijn dag met wiskunde moet beginnen, maar dat moet dan maar.
Kerstvakantie, ik ga je missen.

zaterdag 1 januari 2011

5x waarom 2011 een topjaar wordt

(Deze voorspellingen zijn op totaal niets gebaseerd en bieden dus geen garantie voor de toekomst)

1. In de lente gaat het bijna niet regenen, in de zomer is het gewoon lekker warm zonder te overdrijven, in de herfst gaat het niet sneeuwen en in de winter gaat het iets minder sneeuwen.
2. Ik word zestien op zestien mei, dat moet toch wel iets goeds betekenen?
3. De economische crisis gaat over waardoor de prijs van spiegelreflexcamera's en andere apparatuur fors omlaag gaat.
4. Het hebben van een blog wordt ook onder je klasgenoten hip en niet alleen in tijdschriften waardoor iedereen enorm tegen je opkijkt als je er een hebt. Zonder zelf een blog te beginnen, uiteraard.
5. Er komt dit jaar voor de verandering voornamelijk leuk nieuws in de kranten in plaats van slecht nieuws.

Mijn niet heel erg geslaagde vuurwerkfoto's

1 januari 2011

Het is 1 januari 2011, altijd weer een rare dag. Het nieuwe jaar kenmerkt zich doordat in één keer alle resterende sneeuw is weggesmolten waardoor ik vandaag weer overal heen zou kunnen fietsen, al heb ik geen flauw idee waar ik dan heen zou moeten, maar goed, het gaat om het idee. Nu kan ik in ieder geval wel weer mijn laarsjes met hakken aan naar school omdat ik dus niet het hele eind door de sneeuw hoef te lopen, en daar ben ik ook blij mee. Hmm, tot zover mijn heeel erg opbeurende nieuwjaarspraatje, dan gaan we nu weer allemaal aan onze goede voornemens werken denk ik...