vrijdag 30 september 2011

Viva la Roma!

Aww yeah, morgen vertrek ik om HALF ZEVEN naar Rome een of ander skioord in Zwitserland, maar daarna gaan we toch echt door naar De Eeuwige Stad. Er zijn duizenden, nee tienduizenden dingen waar ik me druk om maak (heb ik alles wel bij me? Ook dit en dat? En hoe zit het dan als....? En naast wie moet ik in godsnaam gaan zitten in de bus, mijn beste vrienden zitten in de andere bussen!? En heb ik niet veel te veel handbagage? AAARGH), maar hopelijk/waarschijnlijk loopt het allemaal wel los en ga ik gewoon een hele leuke tijd hebben. Het enige waar ik nu voor moet zorgen is dat ik er niet te veel over nadenk, want dan slaap ik vannacht niet, en als er één ding is dat je niet wil is dat wel niet kunnen slapen als je de volgende dag om half zes je bed moet verlaten. Nou, tot 14 oktober iedereen, ik ga véél foto's maken, maar verwacht niet dat ik die meteen online zet als ik aankom aangezien ik waarschijnlijk doodop ben (aan de andere kant heb ik dan 24 uur lang in een bus doorgebracht, inclusief 's nachts, dus al te moe kan ik niet zijn). Dan ga ik nu langzaamaan afscheid nemen van mijn tv, computer, kat, konijnen, tuin, kamer, huiskamer, badkamer, privacy, nachtrust en ouders- see you later.

woensdag 28 september 2011

DIY muts

Sinds een paar dagen heb ik een nieuwe hobby- misschien niet de meest voor de hand liggende, maar wel een best wel heel erg leuke waar ik nu best wel heel erg verslingerd aan begin te raken. En het is.. haken. Ik heb deze handvaardigheid geleerd van mijn moeder, die toen ze even oud als ik was geen H&M en computer had en dus maar haar eigen kleren ging maken- je moest toch wat in de jaren 70. Het begon allemaal op zaterdag, toen ze had besloten om de mouwen van haar vest langer te maken. Die avond keek ik een beetje over haar schouder mee, en ach, waarom zou ik dat zelf ook niet proberen? Na een eerste 'muts' die door de geringe lengte van mijn testdraadje eerder een soort plat rondje werd beschik ik nu over wat eigen lichtroze en zwarte wol, een haaknaald en een mutsje dat bijna af is. Ready for some pictures?


Mijn muts!

Oké, het ziet er misschien nog een beetje raar uit, maar je had 'm gisteren moeten zien, het leek wel een eikeldopje!


Maar gelukkig ziet hij er op mijn hoofd al een stuk normaler uit..


Ik had eerst trouwens ook nog een filmpje waarin ik haak, maar mijn computer herkent filmpjes van mijn fotocamera helaas niet.. Nouja, misschien kan ik er nog eentje maken met mijn echte filmcamera.

Ik kan haken werkelijk aan iedereen aanraden, het is echt ontzettend makkelijk, veel makkelijker dan breien (ook ooit geprobeerd trouwens, maar niet echt doorgezet) en het is toch best wel leuk om je eigen dingen te kunnen maken. Echt, de eerste paar keer ging het heel langzaam maar nu kan ik het bijna zonder er bij na te denken. Dus ren allemaal naar de winkel en koop een haaknaald met wol, want haken wordt dé nieuwe trend. Of nouja, dat zou kunnen.

zaterdag 24 september 2011

Geshopt

Vandaag ben ik de stad in geweest om héél veel inkopen te doen; over een week ga ik namelijk met de helft van mijn jaar (de andere helft gaat een paar dagen later) naar Rome! Juist, na meer dan vier jaar wachten is hét moment van de middelbare schooltijd dan eindelijk aangebroken; de Romereis. En daarvoor had ik nog een hoop nodig, maar ik zal jullie niet vervelen met reisflesjes shampoo en blarenpleisters, ik ga het hebben over mijn nieuwe schoenen...

Wait for it..

Jaaaa! Schoenen!!


Voor de oplettende lezer: ja, dit zijn inderdaad min of meer de schoenen uit deze post die ik een tijdje terug wilde. Ik heb dus nogal lang gewacht tot de aanschaf van dit paar, want ja, er waren gewoon zoveel andere leuke schoenen die ervoor in de plaats kwamen. Maar vandaag kwam mijn moeder met het idee dat het hebben van een extra paar (waterdichte) loopschoenen voor in Rome wel handig zou zijn- mijn Asics zijn mijn standaard reisschoenen maar ongeveer zo waterdicht als een spons, net als mijn Allstars (die trouwens na een halve dag lopen toch niet meer lekker zitten) en mijn H&M bloemetjesschoenen (waarvan ik dat ook vermoed). Mijn lievelingsschoenen, cowboylaarsjes van de Dolcis, lopen heerlijk, maar ik denk dat ik daar wel anders over ga denken als ik een dag lang met die houten hakken en zolen op oude stenen heb rondgestampt (niet dat ik stampvoet ofzo, maar het klinkt en voelt wel zo). Dus, welke optie blijft er over (naast ballerina's, maar die zijn voor als het boven de 25 graden wordt)? Nieuwe schoenen!


Omdat ik vandaag een jurkje aanhad (H&M Divided, al is -ie van vorig jaar dus ik betwijfel of hij nog verkrijgbaar is) heb ik de schoenen daar maar bij aangedaan voor op de foto. Niet de meest charmante combi, maar ik vind het eigenlijk wel leuk. Niet dat ik ze snel bij schattige roze jurkjes aan zou doen ofzo, maar zoiets straks heeft dan wel weer net iets, vind ik.


Dan heb ik ook nog iets compleet onnuttigs gekocht, maar omdat het wél ontzettend leuk en cute is laat ik het toch maar even zien.

O my god.. Frisdrankblikjes-lippenbalsem..

Met zelfs een zogenaamd lipje bovenop de dopjes!

Lemonade, Cherry Cola en Cola

Ahh, en het ruikt ook nog eens zo lekker! Niet supersterk dat er een hele colawalm uitkomt, wat ik stiekem wel een beetje jammer vind aangezien ik echt bekend sta als degene met de lipbalm-walm om zich heen ('Hee, ik ruik snoepjes/chocola/...!' 'Ehh, haha that would be me...'), maar goed, ik vind het zo ook wel prima, want ik wil mensen ook weer niet lastig vallen met geurende lippenbalsem, haha.

Al met al ben ik dik tevreden met de resultaten van deze shopping-middag. De schoenen zijn van het merk HUB en heb ik gekocht bij de Invito, de lipbalsems komen van Accessorize en heb ik bij de V&D gehaald.

woensdag 21 september 2011

UCO (Unidentified Clothing Object)

Is het een.. ridder? Is het een.. haring? Is het een.. alien in een ruimtepak? Nee, het is Stella in haar nieuwe trui! Jep, de beige trui met zilveren overspray van de H&M is ongetwijfeld één van mijn meest bijzondere kledingstukken. Toen ik hem twee weken geleden voor het eerst aanhad waren we al aan het bespreken waar hij allemaal op lijkt, maar ook nu blijft het een bron van fascinatie vage opmerkingen. Zoals vanochtend aan het ontbijt, met mijn vader: 'Hé Stella, je hebt een leren rokje aan!' 'Ja pap, en een soort van maliënkolder *haha*' '*haha* Daar komt ridder Stella aan!'. Juist. Maar goed, ze hebben wel gelijk; het is best een rare/veelzijdige trui. Dus hier komt één van mijn meer.. ehh.. geïnspireerde en creatieve fotoshoots.

Snel! Trek je houten zwaard en vecht mee in het grote crappy gephotoshopte leger!

Finding Nemo Stella en een of andere vissenknuffel

Oehh, mijn intergalactische waterpistool schiet roze lazerstralen af!



Dus, samengevat: ik hou van deze trui. (Trui en rokje van H&M, ketting op de 2e foto van Accessorize)

maandag 19 september 2011

Niet zomaar een maandag

Weten jullie wat voor dag het vandaag is? Nou?
*De eerste verjaardag van Bows and Stars!!!*
Jaja, dat het alweer zo lang geleden is dat ik deze blog startte! Al zal ik niet met het onnoemelijke cliché komen van 'het lijkt wel gisteren dat ik op 'blog maken' klikte..' want het lijkt helemaal geen gisteren. De blog-tijd is snel voorbij gegaan, dat wel, maar er is in de tussentijd toch wel een hoop veranderd. En die veranderingen heb ik met jullie doorgebracht. Niet dat ik ze allemaal expliciet hier uit de doeken heb gedaan, maar ik kan wel artikelen uit bepaalde perioden van het afgelopen jaar aanwijzen, of de artikelen die ik maakte op voor mij dagen waarop er dingen veranderden. Ik weet nog de allereerste posts, die mij vooral lieten zien in een spijkerbroek en met Uggs of gympen aan, en latere posts, waarin ik steeds vaker mijn jeans inruilde voor rokjes en shorts. De post over 3 oktober en milkshakes, de post over de 100e post, de post over Pasen, de post over Kerstmis.. Allemaal herinneringen die nu op internet te lezen zijn. En herinneringen die ik nu even op ga halen; klaar voor een paar B&S-momentjes?


Zoals er al staat: het allereerste bericht op mijn allereerste blog


Één van mijn eerste outfitfoto's

En één van mijn favoriete onderwerpen: herfstweer


Dit knipsel komt uit dit artikel- en het grappige is dat er ongeveer elke week wel iemand is die op mijn blog terechtkomt door te zoeken op 'waar vind ik mijn </head>-tag'.


De eerste header! Jeetje, ik was al bijna vergeten hoe hij eruitzag..


Enn de tweede header!


En daar is -ie dan; mijn eigen spiegelreflex, gekregen voor mijn zestiende verjaardag.

En meteen kon ik mijn vernieuwde kledingstijl vastleggen...

En mijn lieve kat

En uiteraard ook mijn konijnen, altijd even supportive en gewillig om op de foto te gaan

..Of om de camera te besnuffelen, natuurlijk.


Zo, dat was even een vogelvlucht door mijn blog-jaar. Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik er één ben begonnen, en ik wilde bij deze iedereen die ooit gecomment heeft, die ooit op 'volgen' geklikt heeft, die ooit positief commentaar heeft geleverd en iedereen die dit gewoon leest nog even heel erg hartelijk bedanken, het is elke keer weer super om te zien dat ik er een volger of reactie bij heb!

zaterdag 17 september 2011

8 dingen die ik altijd nog wil zien

Volgens mij heeft iedereen wel zo z'n doelen in het leven. Je droomcarrière, je droomhuis, je droomgezin, je droomreis en weet ik wat allemaal. Uiteraard ben ook ik niet vreemd van dit soort verlangens, en een deel van dit totaalpakket aan dingen-die-ik-wil bestaat uit dingen die ik graag ooit nog zou willen zien. Benieuwd? Hier komen ze! (niet gesorteerd op hoe graag ik het wil zien ofzo, gewoon at random op een rijtje gezet)

1. Het Noorderlicht

Ik had over deze nog nooit echt nagedacht, totdat ik het laatst ergens in een reclame voorbij zag komen, en toen wist ik het opeens: ik móet dat in het echt zien. Er gaat gewoon iets mystieks vanuit, en het is natuurlijk ook heel erg mooi, vind ik. Ik zie al helemaal voor me dat ik ooit op een reis naar IJsland ofzo ben en dan ergens in mijn eentje in een prachtlandschap sta met dat licht boven me. Alleen al de gedachte daaraan brengt een zekere zen-heid over me heen.

2. Een Noord-Amerikaanse woestijn

Misschien niet het eerste dat je zou verwachten als je mij een beetje kent (echt hoor, hitte, leegte, geen winkel in de buurt en ik gaan niet goed samen), maar ik zou zo'n soort landschap best eens willen zien, voor een soort van western-indianen-vrijheidsgevoel ofzo.

3. De ruïnes van Machu Picchu (Peru)

Geschiedenis is mijn lievelingsvak, mijn vader is een archeoloog en mijn moeder is historica- ik ben opgegroeid als een onwijze sucker voor historische dingen.Toen ik een jaar of 10 was, vond ik Zuid-Amerikanse indianen ontzettend interessant, en ik zou nog steeds graag een keertje zo'n ruïne zien. Oh, en de lama's zouden een leuk extraatje zijn, want om de één of andere reden ben ik echt dol op lama's.

4. Een koraalrif

Perfecte blauwe zee, schattige visjes, kleurrijk koraal.. Het lijkt me zó cool om een keertje te gaan snorkelen (van echt duiken zou ik denk ik panisch worden, al moet dat misschien wel als het koraalrif wat dieper zit dan je snorkel) en onder water te kunnen kijken op een prachtige, tropische locatie..

5. Egyptische piramides

Een ander land waar ik qua geschiedenis altijd al dol op ben geweest is Egypte, en het zien van de piramides lijkt me dan ook geweldig. Zó oud, maar nog steeds bijna helemaal intact, en natuurlijk één van de bekendste overblijfselen uit de geschiedenis.

6. De 'Hollywoodletters'

En natuurlijk heb ik ook best plaatsen die ik graag zou willen zien die net wat meer in de bewoonde wereld liggen, en Hollywood is één daarvan. Gewoon, vanwege die decennialange traditie van filmsterren en films lijkt het me erg leuk om daar een keer naar toe te gaan.

7. De Verboden Stad in Peking

Nog zo'n oud interesseland van mij: China. Daar een keertje heen gaan en alle mooie kunst bewonderen mag dan ook niet in dit lijstje ontbreken.

8. Een tropisch regenwoud

Ook deze wens is compleet tegenstrijdig aangezien ik een hekel heb aan hitte, nattigheid, middle-of-nowhereheid en voornamelijk enge insecten. En helaas is dat alles gecombineerd tot iets vrij prachtigs dat ik eigenlijk best wel graag zou zien: een tropisch regenwoud. Want ondanks al die minpunten, is het gewoon zo móói.