dinsdag 25 oktober 2011

En weer terug naar school..

En toen moest ik weer naar school. Drie weken gingen voorbij zonder de school ook maar gezien te hebben, en nu moet ik er opeens weer dagelijks heen. Gisterochtend werd ik dan ook een beetje gedesorienteerd wakker; ik wist wel dat ik ergens vroeg voor moest opstaan, ergens vaag snapte ik ook wel dat het een schooldag was, maar het voelde gewoon niet zo, het voelde alsof ik zomaar werd wakker gemaakt en eigenlijk net zo goed weer verder kon gaan slapen. Vandaag deed ik dat dan ook, waardoor ik 25 minuten later wakker werd dan eigenlijk de bedoeling is. Maar hé, ik kan weer trots zijn op mezelf want ik was toch gewoon prima op tijd.
Om het nog leuker te maken begint donderdag de gevreesde Eerste Proefwerkweek, die erom bekend staat nogal lastig te zijn voor vijfdeklassers omdat we dus drie weken lang nogal weg van school zijn geweest. Goed, ik kan ik elk geval weer uitkijken naar wat ik allemaal ná die week ga doen.

Ahh, herfstvakantie. Pannenkoeken eten met E. in Amsterdam..

En daarna appel-kaneelcake bakken met L.

YUM!

zondag 16 oktober 2011

Terug uit Rome!

Donderdag omstreeks 5 uur 's middags kwamen we weer aan in Leiden, en wat waren het een leuke 2 weken geweest! Het lijkt, mede door de 20 uur durende busreis wel jaren geleden dat we er waren, maar ik kan toch nog steeds niet geloven dat we écht niet meer in Rome zijn. We hebben keihard gelachen om de domste dingen, bijna elke avond pizza gegeten en zijn gewoon 2 weken zonder ouders weggeweest, en vooral hebben we natuurlijk heeel veel gezien!

Goed, de bus. Daarin hebben we nogal veel tijd doorgebracht, al was het voor mij nog niet zo'n probleem aangezien ik over de magische gave beschik om prima te kunnen slapen in het openbaar vervoer en ook nog eens een anti-wagenziektepil had genomen- van die dingen wordt je écht heel slaperig. Ik heb dus een groot deel van de reis geslapen, laten we het daar op houden.


Die nacht brachten we door in onze gezellige tbs-cel in Lüzern, een ongetwijfeld zeer charmant Zwitsers skioord waarvan wij jammer genoeg alleen de jeugdherberg te zien kregen.


Maar ons lange wachten werd beloond!


Het Pantheon (ontzettende clichéfoto, maar hij blijft leuk)

Forum


Meer Forum

Spacy lichtvlek door glas-in-loodraam in een kerk

Uitzicht vanaf de koepel van de Sint Pieter (en echt teveel trappen om daar te komen, maar zoals je ziet was het het waard)

Marcus Aurelius

Tussenstop in Siena

En de David in Florence met een duif op z'n hoofd


Het was écht een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan, en ik mis alles en iedereen nu al. En al hoewel we nu gelukkig herfstvakantie hebben, begint volgende donderdag de proefwerkweek alweer (hoe kunnen ze dat ons serieus aandoen? Hallo!?) en kan ik me nauwelijks herinneren hoe ons schoolgebouw eruit ziet. Nouja, ik ga maar eens rustig proberen om van mijn Romereis-sluimer af te komen en me weer volop in het echt leven te storten, en dat zal moeilijk worden..