zondag 27 november 2011

De maan is een ufo.

Dus ik ga op het balkon staan om mijn dagelijkse maan-observatie te doen. En wat zie ik daar voor me? Niet het gebruikelijke kleine lichtgevende rondje, maar een gigantische gelige bol die recht voor me ergens achter de skyline van Leiden zweeft. Een supermaan, zeker! Op zijn perigeumpunt! In alle haast pak ik mijn camera om het ding vast te leggen, en maak meteen maar even een foto van de vliegtuigen die naast de maan vliegen en het grote toestel dat naast me op mijn balkon staat. Maar op dat moment gebeurt er iets dat ik écht nooit had kunnen voorspellen; de maan stijgt opeens op en begint snel rondjes te draaien! Snel maak ik een foto, en zie dat er ondertussen ook al kleine gekleurde lichtjes uit de maan komen. Verbaasd staar ik hem na. De maan is een ufo.
En ik heb zwaar idiote dromen af en toe.

vrijdag 25 november 2011

Oh cloudy day











Mist, wolken, nog meer mist, nog meer wolken- ik weet niet of we er blij mee moeten  zijn, maar het levert wel mooie foto's op.

donderdag 17 november 2011

Très Cool

Er ligt een wit laagje op de daken, het enige waar ik 's ochtends aan kan denken is 'Moet.De.Grootste.En.Dikste.Trui.Ooit.Pakken.' en de verwarming bij mij op school staat weer uit- we kunnen niet meer ontsnappen aan de naderende winter. Weliswaar heeft de winter een hoop leuke kanten, maar ik zie er nu al tegen op om uit veiligheidsoverwegingen naar school te lopen en dan nog steeds telkens te denken dat ik dood ga omdat mijn voet net 2 centimeter naar achteren gleed- echt, sinds ik in klas 3 op 'winterkamp' (noem het maar gerust 'militaire trainingskamp met overal sneeuw en ijs') 12 keer op één dag ben uitgegleden durf ik nauwelijks meer te lopen zodra de temperatuur onder de 0 komt.
Op school verschijnen steeds meer mensen met Romereis- en Kerstactietruien, behalve dan die paar mensen die op een dag als vandaag met korte mouwen naar school komen- hoe doen ze dat toch? Ik zit hier in mijn nieuwe H&M-trui met het opschrift 'Très Cool', die weliswaar overal donkerroze pluisjes op achterlaat maar gelukkig wel heel lekker warm is. Verder staat de verwarming aan en ligt er een arsenaal aan sjaals, handschoenen en mutsen in de kamer, al kan dat laatste ook komen door de wc-verbouwing die ervoor gezorgd heeft dat ons sjaals-, mutsen- en handschoenkastje nu in de huiskamer staat in plaats van op de gang. Nu nog een paar anti-slipmatjes onder mijn schoenen en ik ben klaar. Bring it on, winter.

donderdag 10 november 2011

Volle maan

Sinds kort heb ik er een nieuw ding bij dat ik erg graag fotografeer, en wel de maan. Sowieso vind ik de maan leuk om te bekijken, iets wat ik dan ook vaak doe als ik in het donker naar buiten ga, maar gisteren en eergisteren heb ik er ook een aantal foto's van gemaakt, en ik moet zeggen dat het een leuk foto-object is, al is het wel lastig om de instellingen goed te krijgen voor het donker, maar dat is dan weer een leuke uitdaging en weer eens wat anders dan dat je de camera op 'auto' zet en je je verder nergens zorgen om hoeft te maken.




woensdag 9 november 2011

Sterretjesrokje

Vorige week vrijdag heb ik bij de H&M wat nieuwe inkopen gedaan, waaronder een rokje met een schattige sterretjesprint. Gister had ik hem aan, zie hier de foto's van de outfit die ik ermee maakte:

Ik heb 'm gecombineerd met 2 andere items van de H&M, een paarsblauwig shirt en een kort zwart vestje (ik heb ze allebei al meer dan 2 jaar, dus ik betwijfel of ze er nog zijn) Niets bijzonders, maar ik vond het zo samen wel een leuke combi, niet te flashy maar door de sterretjes toch wel weer wat aparter.


Sterretjes, yay!

Ik droeg er ook mijn Dolcis-laarsjes bij. Mogelijk is dit wel het meest veelzijdige paar in mijn collectie- ik heb tot nu toe nog geen outfit aangehad waar ze niet bij stonden. Echt, als ik je een schoenentip zou moeten geven: koop cowboylaarsjes.

En als funky touch: de LOVE ringen van H&M Divided. Ik vind ze zó cool!


vrijdag 4 november 2011

Exit proefwerken, enter relaxtheid

Ennn tot zover de proefwerkweek. Sorry dat ik even niet van me heb laten horen, combinatie van proefwerken/inspiratieloosheid/luiheid  I guess. Voor de verandering ging wiskunde goed- echt hoor, toen ik gisteravond ging slapen dacht ik 'Mmm.. ik heb wiskunde nou niet zó ontzettend goed geleerd enzo..Ja ik snap het inderdaad, maar ik denk wel vaker dat ik het snap en dat pakt dan toch altijd verkeerd uit..' Maar nee hoor, ik snapte het écht. Ik weet niet of mijn docent er hetzelfde over denkt, maar mijn dag kan niet meer stuk. Yay. Sowieso ging alles wel redelijk goed, al heb ik altijd van die vakken waarbij ik gewoon totaal niet kan beoordelen of het nou goed of slecht ging, da's wel jammer.. Maar er ging in ieder geval niets echt rampzalig slecht, dus echte zorgen heb ik niet. Yay yay. En nu is het weekend! En ik kan gaan chillen! Of nouja, mijn thuissituatie is een beetje chaotisch deze week- we gaan de wc verbouwen. Ik snap nog steeds niet wat er nou precies mis was met onze oude wc dat echt veranderd moest worden, en tot nu toe heeft deze verbouwing nog niet echt veel opgeleverd- dinsdag zat ik 's middags met een bril op en een sjaal voor mijn mond tegen de stofwolken te leren of was ik met een deken aan het zwaaien om eerdergenoemde stofwolken de deur uit te helpen. En onze wc heeft nu helemaal geen tegels- slechts bakstenen. Ge-zellig. En de gang ligt een groot deel van de dag vol met afvoerpijpen, stukjes tegel, houten plinten en boren. Maar goed dan, waarschijnlijk krijgen we maandag eindelijk nieuwe tegels, die hopelijk een beetje oké zijn, aangezien ik zelf niet bij het uitzoeken van de tegels aanwezig was en je het maar nooit weet met mijn ouders. Oh, en ondertussen gebeuren er ook nog allerlei dingen in de badkamer, waardoor hij er nogal kaal uitziet- waar zijn alle shampooflessen heen? En de handdoeken? Waarom staat de droger random in het midden van de kamer? En wat doen al die wasmanden in míjn kamer?
Goed, ik ben denk ik wel weer even klaar met naggen op mijn thuissituatie, want eigenlijk ben ik gewoon hartstikke blij met alles- wiskunde ging goed, proefwerkweek is over, het is weekend, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus, fijn weekend iedereen!