maandag 29 november 2010

Let it snow... maar liever niet terwijl ik op de fiets zit

Het snééuwt. Niet-te-geloven. Het sneeuwt ook nog eens net op het moment dat je om tien voor half vijf in het halfdonker naar buiten loopt, gekleed in een spijkerbroek die de dikte en strakte van een legging heeft en dus nogal veel kou doorlaat. Niet-te-geloven. Al zag het er wel mooi uit hoor, het bevroren slootje met daarnaast bevroren gras, en overal bevroren autodaken.. Maar helaas kon ik daar niet echt op letten omdat ik te druk bezig was met mijn bevroren benen en oren (want ook geen muts). Gelukkig heb ik nu een lekker warme Ijsland-muts, met van die koorden eraan en een patroontje van ijskristallen, en een paar beenwarmers.


Bevroren gras!

De hele foto is nogal.. wit uitgeslagen

Bewogen, maar ook bevroren

Niet heel mooi, maar dat ben ik dus met mijn nieuwe muts

vrijdag 26 november 2010

Je vais dessiner....

Ik zal meteen even uitleg geven bij hetgene dat jullie zojuist is opgevallen bij het bekijken van deze blog, en als jullie niets is opgevallen, dan weten jullie nu meteen dat er iets is veranderd; ik heb het welkomsplaatje omgewisseld naar een Paint-tekening met daarbij een Frans gedicht. Frans? Ja. Ik had een proefwerk.. Ik verveelde me.. Ik dacht vreemd genoeg aan Frans.. Ik had een pen in mijn hand.. En dan schrijf ik een Frans gedichtje. En dat zet ik dan in Paint met een soort cartoon-Stella ernaast. En dat zet ik dan hier, omdat het matcht bij mijn blog-logo, en omdat ik dat leuk vind. En omdat het ook echt klopt. Ik post misschien niet heel veel tekeningen, maar ik teken wel echt vreselijk veel. Meestal zijn het nogal onzinnige krabbels, maar soms ook wel aardige dingen. Hopelijk is dit een aardig ding.

Eng weer

Vandaag ben ik weer gaan fitnessen met gym. We moesten gewichtheffen. Ik stond dus met een stang van 15 kilo (en dat dan nog zonder enorme gewichten eraan) op mijn rug een kratje op- en af te stappen. Nu voel ik me opeens een soort van sportief, al viel dat tijdens de les ook nog wel mee, vooral toen ik gewichtjes boven mijn hoofd moest houden die nog nieteens zo enorm waren, maar toch mijn armen in een paar seconden compleet spierloos leken te maken. Verder heb ik op een roeimachine en een soort van rare kruising tussen een loopband en een stepapparaat gezeten; bij de eerste vond ik het vooral leuk om het stoeltje helemaal naar achter te schuiven en mezelf vervolgens naar voren te laten glijden, bij de tweede vonden mijn fitness-buurvrouw en ik ons vooral op een stel joggers lijken, al gingen we eigenlijk vrij langzaam, althans, het apparaat ging langzaam, wij moesten het snel rondtrappen.
Verder is het vandaag mistig. Het was niet echt donker toen ik wegging, maar door de enorme nevels die overal hingen kon ik toch vrij weinig zien, en dan zeker in de verte. Daar leek het wel helemaal wit te zijn, en helemaal eng werd het toen er uit die grote witte waas opeens twee koplampen tevoorschijn kwamen, net als in zo'n depressieve griezelachtige film. Zouden andere mensen het ook zo eng vinden om mijn fietslamp uit het niets te zien opdoemen? Ik hoop van niet, want ik wil liever niemand bangmaken; daarnaast zou het nogal beschamend zijn om bang te zijn voor een vijftienjarige op een deels roze fiets met bloemetjesfietstassen van de Hema, al konden ze dat door al die mist natuurlijk niet weten, net als dat ik door al die mist nieteens de klok op het torentje van onze school kon zien; dat laatste was gewoon een soort vaag grijs silhouet geworden! En dan schijnt het in het weekend ook nog eens te gaan vriezen en sneeuwen. Dan zie je dus mijn koplamp over de grond eng naar je toekomen, aangezien ik waarschijnlijk uitglij en dan nog een eindje doorschuif over de gladde straat. Ik word al bang bij de gedachte.

dinsdag 23 november 2010

Autumn in pictures

Het is, zoals we nu allemaal wel weten, herfst. Dat is in sommige opzichten jammer (kletsnat op school aankomen, die regenachtige fietstocht ook nog eens in het donker maken, ook weer in het donker thuiskomen en daarom alle toch al vrij geringe motivatie voor huiswerk compleet kwijtraken, you name it), maar je hebt ook leuke kanten. Kijk nu bijvoorbeeld eens naar buiten. Wat zie je? Niet veel, want het is bijna donker. Grijze vlakken die normaal gesproken de huizen aan de overkant moeten voorstellen. En dan, om het allemaal nog erger te maken: regendruppels tegen de ramen. Maar is dat wel zo erg? Tja, als je nu nog ergens heen moet wel. Maar als je thuisblijft? Is het dan eigenlijk niet heel erg leuk dat jíj niet in die regen bent, maar gewoon achter je computer zit? Juist. En soms zie je vanachter het grauwe wolkendek opeens een vleugje licht schijnen. Maakt het eerst ontbreken van licht dat kleine beetje dan niet extra mooi?
Oordeel zelf.









zondag 21 november 2010

Over ijsjespennen en huiswerk

Waarom heb ik altijd het meeste huiswerk voor dinsdag terwijl ik op maandag de minste tijd heb? En waarom heb ik morgen nog minder tijd dan ik normaal heb op maandag? Dat laatste is makkelijk te verklaren omdat ik dan weer een theaterbijeenkomst heb, maar dat eerste is een vraag waar ik elke week weer mee zit. Iemand ideeën? En dan is dinsdag nog nieteens mijn langste dag; dat is woensdag. En daarvoor heb ik meestal bijna geen werk...
Gelukkig werd al dat werk een stuk leuker dankzij mijn nieuwe ijsjespen; nu heb ik er ook eentje met chocoladesmaak. Heel leuk, al verbaas ik me erover dat mijn etui nog dicht kan. Ik zie het al voor me; over een tijdje ga ik naar school met twéé etuis, eentje voor normale dingen en eentje voor ijsjes- en andere rare pennen. Dat zou leuk zijn. Bijna even leuk als wat minder huiswerk, maar ik snap ook wel dat een paar ijsjespennen en een nieuwe etui makkelijker te verkrijgen zijn dan permanent huiswerkvrij, dus laat ik daar maar niet gewoon over zeuren en gewoon gaan werken, met mijn ijsjespen.

zaterdag 20 november 2010

Veranderingen

Ik heb wat dingetjes verandert aan mijn blog, misschien is het je al opgevallen, en misschien ook niet. Hoe dan ook, hier komen ze nog even op een rijtje:

-Onderaan elk bericht kun je nu aangeven of je het betreffende stukje 'cool' 'funny' of 'lovely' vindt. Dit omdat je zo snel iets kunt achterlaten zodat ik weet dat er iemand is geweest, en dat op een manier die makkelijker en sneller is dan een reactie plaatsen.
-Mijn achtergrond is feller van kleur geworden. Ik heb geen idee hoe dat kan, want in het lijstje klikte ik gewoon de achtergrond aan die ik al had, maar hij is toch opeens veel knallender. Er zit nu trouwens wel een rare lege rand tussen mijn berichten en de achtergrond, maar dat moet dan maar.
-Ook blijft de achtergrond nu gewoon op z'n plek; ik vond het altijd jammer dat je bij het laatste bericht op de pagina in plaats van een roze kolibrie een soort saaie witte achtergrond had.
-En om binnen het kader 'achtegronden' te blijven: het 'vlak' in het midden waar de berichten op staan is nu lichtroze ipv wit.
-Verder heb ik nog wat aanpassingen gedaan aan de informatie onderaan het bericht, zo staat er nu 'Tags ♥' in plaats van 'Labels:' , en nog wat andere dingen. Niet  veel bijzonders dus.

Goede verbeteringen? Gaan jullie nu heeel vaak een snelle mening geven? Zeg het maar! (Wacht, nu vraag ik dus om een reactie van mensen die normaal niet reageren en die nu dus eigenlijk alleen maar hoeven aan te klikken wat ze hiervan vinden...)

vrijdag 19 november 2010

Winteroutfit

Ik ben niet zo'n rokjespersoon, ik draag ze af en toe in de zomer als het echt heel warm is/ als ik er zin in heb, maar zodra de temperatuur onder de 20 graden komt, schiet ik weer in mijn spijkerbroek. Maar laatst had ik een idee; zou een rokje in de winter niet ook leuk staan? Ik begon in mijn schrift met het tekenen van winteroutfits, en mijn buurvrouw, die over mijn schouder meekeek, riep: 'Jaa, doe een rokje aan! Dat is superleuk!'. Meer aansporing had ik niet nodig, en de volgende avond haalde ik een iets dikkere legging en een zwart rokje uit de kast. Het enige probleem waren de schoenen. Mijn gewone slofachtige laarsjes waren 1) te kort en 2) naar mijn mening te slofachtig voor onder een rokje, en mijn andere laarzen zijn kapot. Ik kon wachten totdat ze gerepareerd zijn, maar opeens moest en zou ik die outfit aandoen, dus zocht ik achter mijn bed naar mijn Oude Laarzen. Ze hebben nooit écht goed gezeten, maar ze zijn lang, niet slofachtig, niet kapot én nog steeds maat 39, dus begaf ik mij met de laarzen naar mijn stoel, in de hoop dat ze opeens weer goed zouden zitten (iets dat ik wel vaker doe, trouwens). Het viel mee, alleen zaten ze bij mijn hiel nog steeds te ruim. Maar waarvoor heb je anders dikke sportsokken in je sokkenla liggen?
Even later had ik alles aan, en stond ik voor de spiegel. Een wereld ging voor mij open; de wereld van de zomerkleding-met-legging/panty/maillot-eronder-als-winterkleding-dragers. Een mooie wereld. Ik wil meer rokjes. En meer dikke sokken.

Rokje: H&M, Legging: ?? Laarzen: Unisa

Shirt&Blouse: H&M

Strikjes!

Dankzij het al om half 6 donker zijn en het niet kunnen gebruiken van een flitser in de spiegel zijn de foto's niet het allermooist geworden, maar je ziet wel hoe het er uit zag :)

donderdag 18 november 2010

En maar weer wat foto's

Tja, maar weer wat foto's dus!

Ik was me laatst aan het opmaken, en ik dacht 'zou dit leuk zijn voor op een foto?', maar ik moest naar school dus heb ik de opstelling die middag weer nagebouwd, en dit is het resultaat.

Mijn kat heeft een hele toepasselijke doos.

Fris&Fruitig deo en watermeloentasje

Eehm... Ik hing dus half over de bank heen en de camera stond op de vloer, en dan krijg je zoiets..

woensdag 17 november 2010

Vandaag

Vandaag ging ik, zoals altijd, naar school. Vreemd genoeg denk ik steeds dat het donderdag is, terwijl het eigenlijk woensdag is, en dat betekent dus dat deze week nét iets langer gaat duren dan ik gedacht had. Gelukkig kan ik vrijdag niet echt meetellen; zijn 100 minuten les nou écht een schooldag te noemen?  Volgens onze schoolleiding wel, aangezien we nog steeds naar school moeten, maar dat maakt niet uit; twee lessen op één dag is eigenlijk al te mooi om waar te zijn, dus mag ik niet klagen.
Maar goed, dit stukje moest over vandaag gaan, en niet over overmorgen, dus zal ik even vertellen dat ik vandaag...
-voor het eerst een 'KitKat Chunky White' heb gegeten. 65% Witte chocolade. Mmm....
-twee tussenuren had waarin ik nogal veel eten heb gekocht
-heb geleerd dat Noorwegen bovenaan de zogenaamde Welzijnsindex staat

En dan nog heel wat onzinnige dingen. Maar het was wel leuk.

dinsdag 16 november 2010

Foto's @ mijn kamer

De titel zegt het eigenlijk al; hier komen foto's die ik op mijn kamer heb gemaakt!

Mijn kat kwam een soort van op schoot zitten.

En toen ik een foto van de lamp maakte, kwam er dit interessante effect.

Dus besloot ik om er een gigantische strik voor te hangen.


De klok/wekker op mijn tafel.

Ik ga trouwens maar geen dingen meer zeggen als 'maar vanaf nu heb ik echt weer tijd voor het posten van stukjes!', want zoals we hebben gezien had ik eigenlijk tóch geen tijd deze week, en de week daarvoor ook al niet. Daarom zeg ik nu: ik zal proberen om weer vaker te updaten. En waarschijnlijk gaat dat lukken. Nouja, ik doe mijn best.
En ohja, zondag waren het acht weken! Dat is ongeveer twee maanden! Op naar de drie maanden! Dat is dan alweer een kwart jaar, en daarna een half jaar.. Hmm, eerst maar eens wat vaker iets van me laten horen denk ik.




zaterdag 13 november 2010

In de regen in Amsterdam

Oké, het posten van berichten op donderdag en vrijdag ging dus niet zo makkelijk als ik had gedacht. Het ging zelfs helemaal niet. Maar gelukkig ben ik de komende tijd weer gewoon op normale tijden thuis, heb ik geen proefwerkweek en is alles rustig!
Nu zal ik wat vertellen over gisteren en met name eergisteren; naar Amsterdam! Ik heb nogal veel foto's, en daarvan zal ik er een paar laten zien!

Op een soort terras aan het Ij. Het is daar vast heel mooi, in de zomer dan..

De schattigste huisjes.

In een 'stadstuin'. Op dit moment stonden mijn groepje en ik trouwens met bevroren Rolo's in onze mond, zo koud was het.

Met bevroren handen in de stromende regen een paraplu en een camera vasthouden is niét handig.


Toen mochten we gelukkig met de veerboot het Ij over, naar de Ijkantine, waar bleek dat we van de aardrijkskundeleraren iets te drinken kregen. Anyone ordered hot chocolate?

Daarna gingen we naar het 'NDSM-terrein', een soort grote loods met allemaal kleine kantoortjes, en we zagen.. Een antieke hometrainer. Meisje uit mijn groepje: 'Die moet je op je blog zetten!'

Kijk, dát is nou nog eens een leuk dagje school. Al had het niet hoeven regenen. En waaien. En bijna vriezen. Maar we hadden lol, leerzame momenten (vertel me nou niet dat iedereen al weet dat Amsterdamse arbeiders in de negentiende eeuw hun ramen niet open konden doen omdat sommige mensen dachten dat dat goed voor ze was), én doorweekte schoenen.

En nog even over mijn toneelles van gisteren: dat was leuk. Het Frans viel allemaal nog wel te begrijpen, en de theateroefeningen waren nogal raar, maar ook nogal grappig. We moesten onder andere met maskers op een mini-toneelstukje opvoeren, en op verschillende manieren door een lokaal lopen en rennen, en dat zorgde voor een hoop lachwekkende situaties. Het wordt vast heel gek op school de komende maanden!

woensdag 10 november 2010

Nog heel even...

Het is bijna kerst. Nouja, niet écht bijna kerst, maar toch ook weer wel. Nog maar iets meer dan een maand! En dus zit ik er al helemaal over na te denken, want ik ben dol op kerst, en hoe dan buiten in de stad gezellig alle lichtjes branden als het weer eens om half vijf donker is...
Hoe dan ook, morgen naar Amsterdam! Kijken of de lichtjes er daar ook al hangen!
Dan weer even niks, dan wachten.. En dan is het Sinterklaas, en krijg ik mijn jurk die ik aan ga trekken naar het 'Nieuwjaarsgala' bij ons op school, en dat is dan weer op zeven januari... Oké, dat duurt dus nog wel even. Maar ik heb er al wel zin in. Om dat allemaal wat duidelijker te maken (en omdat ik het leuk vond), een tekening!

dinsdag 9 november 2010

Proefwerken voorbij, Amsterdam dichtbij

De proefwerkweek is voorbij, en dat betekent twee dingen:
1. Er gebeurt weer eens wat.
2. Ik heb ook nog tijd om over die gebeurtenissen te bloggen.
En da's maar goed ook, want ik heb nu al drie dagen niets van me laten horen, en dat is een record dat ik liever niet ga verbreken, dus begin ik nu weer braaf met elke dag een artikeltje. Alhoewel, als ik vrijdag meteen na mijn Franse toneelles mee ga met twee mede-actrices en daar blijf eten... Dan wordt dat gewoon een laat verslagje van wat ik die dag heb meegemaakt, dat komt wel in orde.
Donderdag ga ik naar Amsterdam, de hele dag, en dat is dan mijn aardrijkskunde-excursie. Ook moeten we verplicht een fototoestel mee, dus ik kom overmorgen heel hip (en misschien een beetje overdreven..) op het schoolplein aan met de enorme spiegelreflex om m'n nek. En als ik thuis ben, komen er natuurlijk een hoop van die foto's online! Uitzicht vanuit de bus, grachtengordel, mijn (aan)tekeningen in het schriftje dat ik mee ga nemen.. Heb er nu al zin in!
Verder was eergisteren de 7-weekse verjaardag van deze blog, nog maar even en ik ben alweer twee maanden online, en niet veel langer daarna is het alweer Sinterklaas; wat gaat de tijd toch snel, en wat heb ik al een uitgebreid verlanglijstje.
Maar nu eerst deze week; een fotoverslag volgt.

vrijdag 5 november 2010

Eten in herfstsfeer ter overleving van het herfstweer

Het is begin november, en ik ben er eindelijk aan toe om kruidnoten te kopen. Ze liggen al sinds september in de winkels, en hoe lekker ze ook zijn, het was voor mij gewoon veel te vroeg. Hoe dan ook, het eten is in het algemeen  nogal herfstig en winters; loop de buurtsupermarkt binnen en zie, met name in het zuivelschap, een overload aan 'Oud Hollandsche' producten.
Nu ben ik niet vies van een beetje herfst/wintergevoel, dus na een zoektocht in de keukenkastjes kwamen er toch wel een aantal herfstige etenswaren uitrollen.

En daar zijn ze dan!

Ik krijg hier echt een instant Sinterklaas-Kerstgevoel van

Stoofpeertjes!


En nog meer stoofpeertjes!

Oké, caramelchocolade is niet écht winters, maar wél heel erg lekker voor als je onder een warm dekentje tv ligt te kijken...

Heerlijk!

En, wat zijn jullie winterfood-musthaves? Voor met kerst moet ik hoe dan ook kaneelsterren hebben. Die koekjes heb ik echt al mijn hele leven met kerst geloof ik, nu ik het me zo bedenk horen ze zeker weten bij mijn jeugd-etensherinneringen... Daarnaast natuurlijk ook nog een chocoladeletter, en nog meer kruidnoten denk ik...

woensdag 3 november 2010

Gespiegelde foto i.p.v. spiegelfoto

Vandaag weer een outfit; er is namelijk dankzij de proefwerkweek niks gebeurd vandaag.
Maar deze outfitpost gaat een klein beetje anders worden; ik heb op een andere plek m'n foto's gemaakt. De spiegel op de gang gaf prima beelden, maar hij is niet erg mooi of creatief of iets dergelijks, dus had ik eens zin in iets anders. Nu dus mijn kastdeur. Ik geef toe, het is nog steeds niet de meest geweldige plek, maar een antieke kast zorgt wel voor wat afwisseling, vind ik. Hoe dan ook, hier zijn de foto's!

De linkerhelft van de oorspronkelijke foto stond een beetje te vol met mijn onopgeruimde kamer naar mijn mening, maar ik wilde de foto niet veel kleiner maken, dus heb ik de rechterhelft gespiegeld. Het heeft wel wat, geloof ik.

Close-up

En extreme close-up, want op elke foto leek mijn shirtje net grijs, terwijl het eigenlijk zwart-wit gestreept is.

Alles is weer  van de H&M, behalve de armband, want die is van de Six (en ja, ik draag hem elke dag, volgens mij heb ik een sieraad nog nooit zo lang achter elkaar gedragen..), en de schoenen, die zijn van Warmbat.

En, is mijn kastdeur een verbetering? Moet ik vaker gespiegelde foto's doen? Tell me!

dinsdag 2 november 2010

Gepland bericht #2

Ik heb dus tóch tijd om vandaag iets te schrijven, dus plan ik maar weer iets voor morgen, alhoewel, als jullie dit lezen is het natuurlijk vandaag geworden. Het zijn wat outfit-foto's geworden, want veel meer had ik ook niet om te laten zien, en daarnaast doe ik dat niet zo vaak, en had ik zin in iets anders.


Ik dacht; laat ik eens een knoop in mijn shirt maken. Leuk of niet?

Een beetje vage foto, ik probeerde steeds om mijn nieuwe armband te fotograferen, en dit is nog de beste die erbij zat.

Ok, het is niet heel charmant, maar het heeft wel iets, toch?

Alles komt van de H&M, behalve de armband (Six) en de camera natuurlijk (Nikon).

Dan ben ik er ook nog achter dat iemand op mijn site is gekomen door op een Russische zoekmachine de woorden 'van de lippenbalsem' in te vullen. Nu heb ik dus een Russische bezoeker, yay.

maandag 1 november 2010

Groetjes vanuit de proefwerkweek

Tegen de tijd dat jullie dit lezen, zit ik waarschijnlijk Duitse woordjes te leren. Ik ben er namelijk net achter dat je ook geplande posts kunt maken, en dat is wel zo sociaal aangezien ik er morgen denk ik niet echt tijd voor heb. Omdat er vandaag, zoals ik vanochtend al voorspelde, niet veel bijzonders is gebeurd, maar wat foto's.

Een spiegel in een kastje bij mij thuis

Mijn geliefde kattenschaaltje


Polkadotjurk+milkshake

Wat geklieder in m'n schrift


Zo. Ik heb eigenlijk zin om morgen om 5 voor 3 achter m'n  laptop te gaan zitten, en om die 5 minuten dramatisch te gaan wachten totdat dit bericht opeens tevoorschijn komt. Maarja, dan had ik net zo goed dit bericht morgen kunnen maken natuurlijk..